pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na
Parašytas: 2018-10-18, 13:37
Kokie variantai pakelti mentalo pH, nenaudojant Sodos ar Kreidos?
Noriu virti Doppelbock, ir pH niekaip nesigauna daugiau nei 5.3 (išbandžiau visas kombinacijas tiek su savo kietu vandeniu, tiek su RO+mineralais). Norėtųsi, kad mentalo pH šiam tamsiam alui būtų 5.5-5.6, bet kad tiek pakelti su kreida arba soda, Ca ir Na nežmoniškai išlipa už ribų.
pH sumažinimui niekada bėdų neturėjau, bet pirmą kartą reikia pakelt, ir nesigauna, katastrofiškai neišderinant mineralų profilio...
Blogiausiu atveju - kokios galimos "blogybės" darant 50EBC, 8% ABV lagerį su 5.3 mentalo pH?
Noriu virti Doppelbock, ir pH niekaip nesigauna daugiau nei 5.3 (išbandžiau visas kombinacijas tiek su savo kietu vandeniu, tiek su RO+mineralais). Norėtųsi, kad mentalo pH šiam tamsiam alui būtų 5.5-5.6, bet kad tiek pakelti su kreida arba soda, Ca ir Na nežmoniškai išlipa už ribų.
pH sumažinimui niekada bėdų neturėjau, bet pirmą kartą reikia pakelt, ir nesigauna, katastrofiškai neišderinant mineralų profilio...
Blogiausiu atveju - kokios galimos "blogybės" darant 50EBC, 8% ABV lagerį su 5.3 mentalo pH?