Puslapis 11

pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na

Parašytas: 2018-10-18, 13:37
Krauzenas
Kokie variantai pakelti mentalo pH, nenaudojant Sodos ar Kreidos?

Noriu virti Doppelbock, ir pH niekaip nesigauna daugiau nei 5.3 (išbandžiau visas kombinacijas tiek su savo kietu vandeniu, tiek su RO+mineralais). Norėtųsi, kad mentalo pH šiam tamsiam alui būtų 5.5-5.6, bet kad tiek pakelti su kreida arba soda, Ca ir Na nežmoniškai išlipa už ribų.
pH sumažinimui niekada bėdų neturėjau, bet pirmą kartą reikia pakelt, ir nesigauna, katastrofiškai neišderinant mineralų profilio...

Blogiausiu atveju - kokios galimos "blogybės" darant 50EBC, 8% ABV lagerį su 5.3 mentalo pH?

Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na

Parašytas: 2018-10-18, 14:19
Zhiniukas
Salinimo metu dėk tik šviesius salyklus. Skrudėsius dėk į salinimo galą, kad tik spalva ir skonis išsiplautų.

Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na

Parašytas: 2018-10-18, 14:26
Krauzenas
Galvojau apie tokį variantą, bet ar nebus paskui silpnas skrudintų salyklų skonis?

EDIT:

Jo, užteko išimt tik degintą Chocolate 800ebc ir pH padidėjo per 0.3 - dėkui už patarimą! ;)

Dėl degintų salyklų sudėjimo - kaip suprantu užtenka kokia 15 min iki salinimo pabaigos sudėti?

Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na

Parašytas: 2018-10-27, 11:05
Lrytas1
Degintuose nebėra ką salinti, 15min sočiai.

Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na

Parašytas: 2018-10-28, 21:01
AndriusK
Prie to pačio.
Karameliniai irgi nesisalina? (Nuo 15 ebc)

Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na

Parašytas: 2018-10-28, 21:55
Lrytas1
Salinasi biški.