išviriau su sugedusiu termometru, ko tikėtis?
Parašytas: 2019-07-08, 20:44
Sveiki, viriau alų kvietinį į vieną fermenterį belgišką pale ale į kita, du atskiri salinimai ir virimai.
Tik išviręs supratau, kad termometras , kuriuo matavau salinimo ir tekinimo metu, rodo 8 laipsniais daugiau, nei spiritinis.
Pastebėjau, kad net virš valandos salinanat prie 66 (realiai buvo 58), jodas rodė, kad yra krakmolo. Tada kėliau iki 72 ir tekinau prie 78, nežinodamas, kad termometras grybauja.
Tai faktiškai gavosi salinimas ir tekinimas toks:
32c 20 min
58c 1h20min
64c 20 min
tekinau prie 70
Darau alų renginiui, dabar sėdžiu ir svarstau, pilt lauk, ar vis dėlto gali gautis geriamas?
Būčiau dėkingas už komentarus.
Tik išviręs supratau, kad termometras , kuriuo matavau salinimo ir tekinimo metu, rodo 8 laipsniais daugiau, nei spiritinis.
Pastebėjau, kad net virš valandos salinanat prie 66 (realiai buvo 58), jodas rodė, kad yra krakmolo. Tada kėliau iki 72 ir tekinau prie 78, nežinodamas, kad termometras grybauja.
Tai faktiškai gavosi salinimas ir tekinimas toks:
32c 20 min
58c 1h20min
64c 20 min
tekinau prie 70
Darau alų renginiui, dabar sėdžiu ir svarstau, pilt lauk, ar vis dėlto gali gautis geriamas?
Būčiau dėkingas už komentarus.