Sveiki,
Šovė idėja išsivirti alaus miške. Ten turėčiau didelį katilą, upelį, termometrą, vandens, laužą, medžiagas, fermenterį. Su salinimu viskas aišku, bet ar eina kažkaip praleisti/supaprastinti tekinimą? Ir kaip reiktu elgtis išvirus: Atšaldyti vežti namo ir tada sudėti mieles ar sudėti iškarto ir atsargiai vežti?
Gal kas galit numesti paprasta receptuką šitam reikalui?
O gal šita idėja visai niekam tikus?
Alaus virimas miške
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Alaus virimas miške
Ui ne alu miske verda
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Alaus virimas miške
nu virėm mes ne vieną alų miške. vasarą aišku paprasčiau ale va neseniai virėm žiemą iš sniego. manau svarbu noras.
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... alapininis
o kam tau prastinti tekinimą? atsuki kraną ir geri alų tekinimas gi jėga.
paskui atšaldai užduodi mieles ir veži namo. pakeliui susiplaka deguonies gauna daug. gerai burbuliuoja. šitą alų aš pvz vežiau namo po nakties fermentacijos. ir nieko.
dar kart sakau svarbu noras ir nebijojimas eksperimentuot. ir viskas gausis
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... alapininis
o kam tau prastinti tekinimą? atsuki kraną ir geri alų tekinimas gi jėga.
paskui atšaldai užduodi mieles ir veži namo. pakeliui susiplaka deguonies gauna daug. gerai burbuliuoja. šitą alų aš pvz vežiau namo po nakties fermentacijos. ir nieko.
dar kart sakau svarbu noras ir nebijojimas eksperimentuot. ir viskas gausis
- M
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2013-04-04, 16:47
Re: Alaus virimas miške
Mielai prisijungčiau pagalbai miško virimui ; ]