Mažų "eksperimentinių" alaus kiekių virimas

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
mariusval
Pranešimai: 189
Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00

Mažų "eksperimentinių" alaus kiekių virimas

Standartinė mariusval »

Noriu paeksperimentuoti ir "pats" išsibandyti įvairius salyklus ir apynius. Tad kilo mintis vietoj vienos "eksperimentinės" 20-21 litro partijos padaryti 3 ar 4 skirtingas po kokius 5-7 litrus. Kilo keli su tuo susiję klausimai:
1. Ar galima vietoj salyklo salinimo ir tekinimo (kur 20 litrų salinama 5-6 kg) 5-7 litrų partijai tiesiog paimti 1,5-2 kg salyklo, supilti jį į marlės maišelį ir, užsikaitus nedidelį puodą su vandeniu iki reikiamos salinimo temperatūros, tą maišelį su salyklu tiesiog įdėti į puodą, palikti 45-60 min ir taip "išvengti" misos tekinimo. Gal kas esat tai darę? Ir ar to pakaktų iš salyklo išgauti viską, ko reikia?
2. Tą patį 11,5 gr sausų mielių pakelį, skirtą 20-25 litrams misos,

padalinti toms 3-4 partijoms. Čia klausimas būtų - ar mielių kiekis turi būti labai tikslus? Gal tokiems mažiems kiekiams misos jų reikia gerokai daugiau ir pan?

Vartotojo avataras
Burbulas
Pranešimai: 351
Užsiregistravo: 2013-03-30, 19:10

Re: Mažų "eksperimentinių" alaus kiekių virimas

Standartinė Burbulas »

Virimas maišeliuose yra vadinamas BIAB - Brewing in A Bag. Jei skaitote anglų kalba tai štai resursas apie tokį virimo būdą http://www.biabrewer.info/
Taip pat čia rasite ir kokio dydžio maišelius pasigaminti ir kokią medžiagą naudot ir t.t. http://biabrewer.info/viewtopic.php?f=53&t=37
Sterilus mielių maišelio padalinimas - http://brewiki.ru/%D0%B8%D0%B7_%D0%BE%D ... BC_4%D0%B5

Vartotojo avataras
goem
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57

Re: Mažų "eksperimentinių" alaus kiekių virimas

Standartinė goem »

1.taip

2.taip

kitam klausimui dar viena tema sukuriam

ATSAKYTI