Noriu paeksperimentuoti ir "pats" išsibandyti įvairius salyklus ir apynius. Tad kilo mintis vietoj vienos "eksperimentinės" 20-21 litro partijos padaryti 3 ar 4 skirtingas po kokius 5-7 litrus. Kilo keli su tuo susiję klausimai:
1. Ar galima vietoj salyklo salinimo ir tekinimo (kur 20 litrų salinama 5-6 kg) 5-7 litrų partijai tiesiog paimti 1,5-2 kg salyklo, supilti jį į marlės maišelį ir, užsikaitus nedidelį puodą su vandeniu iki reikiamos salinimo temperatūros, tą maišelį su salyklu tiesiog įdėti į puodą, palikti 45-60 min ir taip "išvengti" misos tekinimo. Gal kas esat tai darę? Ir ar to pakaktų iš salyklo išgauti viską, ko reikia?
2. Tą patį 11,5 gr sausų mielių pakelį, skirtą 20-25 litrams misos,
padalinti toms 3-4 partijoms. Čia klausimas būtų - ar mielių kiekis turi būti labai tikslus? Gal tokiems mažiems kiekiams misos jų reikia gerokai daugiau ir pan?
Mažų "eksperimentinių" alaus kiekių virimas
- mariusval
- Pranešimai: 189
- Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00
- Burbulas
- Pranešimai: 351
- Užsiregistravo: 2013-03-30, 19:10
Re: Mažų "eksperimentinių" alaus kiekių virimas
Virimas maišeliuose yra vadinamas BIAB - Brewing in A Bag. Jei skaitote anglų kalba tai štai resursas apie tokį virimo būdą http://www.biabrewer.info/
Taip pat čia rasite ir kokio dydžio maišelius pasigaminti ir kokią medžiagą naudot ir t.t. http://biabrewer.info/viewtopic.php?f=53&t=37
Sterilus mielių maišelio padalinimas - http://brewiki.ru/%D0%B8%D0%B7_%D0%BE%D ... BC_4%D0%B5
Taip pat čia rasite ir kokio dydžio maišelius pasigaminti ir kokią medžiagą naudot ir t.t. http://biabrewer.info/viewtopic.php?f=53&t=37
Sterilus mielių maišelio padalinimas - http://brewiki.ru/%D0%B8%D0%B7_%D0%BE%D ... BC_4%D0%B5
- goem
- Pranešimai: 91
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57
Re: Mažų "eksperimentinių" alaus kiekių virimas
1.taip
2.taip
kitam klausimui dar viena tema sukuriam
2.taip
kitam klausimui dar viena tema sukuriam