Dėl vandens nuvirimo verdant misą

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
axl
Pranešimai: 89
Užsiregistravo: 2013-07-19, 08:53

Dėl vandens nuvirimo verdant misą

Standartinė axl »

Laba diena, kiek skaičiau Jūsų forume, kad nelabai gerai vertinate vandens dapilinėjima į išvirtą misą. Klausimas butu toks: kaip sužinoti kiek vandens nuvirs verdant.Daleiskim pagal receptą OG turi būti 1,055 jei tekinant bus per daug vandens cukraus koncentracija bus mažesnė ir vanduo nenuvirs tiek kiek reikia o jei vandens bus per mažai tai ir nuvirs daugiau... Gal Jus galėtumėte patarti kaip pagaunat tą aukso viduriuką :)

Vartotojo avataras
axl
Pranešimai: 89
Užsiregistravo: 2013-07-19, 08:53

Re: Dėl vandens nuvirimo verdant misą

Standartinė axl »

O didelis dėkui. Vakar visą forumą išlandžiojau bet šito matyt nepastebėjau. Dar klausimas dėl cukraus dezinfekavimo prieš pilstant į buteliu. Kiek radau tai pataria cukrų užpilti nedideliu kiekiu vandens ir pavirti bet gi kiek iš vaikystėje atsimenu aš taip dariau karamelę :) Butelius planuoju dezinfekuoti orkaitėje tai gal galima kartu ir cukrų tenai įkišti?

Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: Dėl vandens nuvirimo verdant misą

Standartinė west »

parašysiu dar sykį kaip darau aš. tai nėra vienintelis metodas bet man pasiteisina 100 proc. niekada neturėjau fontanų iš butelio ar nevienodai ar išvis neužsigazavusio alaus.
1. naudoju ne cukrų o gliukozę. yra bet kurioje maisto prekių pc. mėlyna dėžutė. berods skanėjos 500g. būna prie prieskonių.

2. standartinis kiekis 5g/1l. kvietiniui alui naudoju 6g/1l, visokiems porteriams, stautams arba jei noriu mažiau gazuoto 4g/1l.

3. pasverta gliukoze užpilu truputėli vandens ir užverdu, paverdu kelias min.

4. atidarau fermenterį ir supilu ant viršaus, nemaišau.

5. palaukiu 10-15 min, pilstau. (girdėjau kad laukti ilgai negerai nes mielės vėl pradedą darbą ir alus gaunasi drumstesnis.) bet 10-15 min reikia kad gliukozė vienodai pasiskirstytu po alų.

6. visuomet pilu vieną plastikinį kontrolinį bambalį. tada kelias dienas laikau šiltai. kai paspaudus kontrolinį bambalį jis tampa kietas nešu alų šaltai. užsigazavimo laikas priklauso nuo daugelio faktorių, tokių kaip aplinkos temp. mielių kiekis bei rūšis. ir t.t todėl vienas alus užsigazuoja per 2 dienas kitas per 2 sav.
tikiuosi pagelbėjau. :)

Vartotojo avataras
axl
Pranešimai: 89
Užsiregistravo: 2013-07-19, 08:53

Re: Dėl vandens nuvirimo verdant misą

Standartinė axl »

Dėkoju. :) pasinaudosiu tavuoju metodu :)

ATSAKYTI