Virimo niuansai

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
Tomas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2011-03-06, 16:04

Virimo niuansai

Standartinė Tomas »

Užvirus misai susidaro gan ne apetitiškos išvaizdos putos. Aš jas imu ir išgraibau, kaip tikra šeimininkė. O gal be reikalo? Gal visažinis Palmeris tuo klausimu ką nors yra pasakęs? Gal kas girdėjo / skaitė apie tai?
Ir dar. Receptuose rašo "prailginti virimo laiką iki 90min., kad sumažinti DMS (angl. Dimethyl sulfides)". Kiek bandau angliškai skaityti, nedaeina - čia gerai ar blogai :) Gal kas trumpai apšviestų tuo klausimu?

Vartotojo avataras
svyturys
Pranešimai: 225
Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:54

Re: Virimo niuansai

Standartinė svyturys »

Lakoniškai. Susidarančios putos yra baltymai, kuo daugiau nugraibysi, tuo geriau. DMS kad pasišalina yra gerai. Kas verdat uždarais dangčiais, patariu taip nebedaryt :) DMS grįžta atgalios. http://www.homebrewzone.com/dimethyl-sulfide.htm čia plačiau šiek tiek

Vartotojo avataras
null
Pranešimai: 633
Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32

Re: Virimo niuansai

Standartinė null »

taipogi ilgiau verdant daugiau iškrenta baltymų...

Vartotojo avataras
Varliamushys
Pranešimai: 36
Užsiregistravo: 2011-06-22, 12:48

Re: Virimo niuansai

Standartinė Varliamushys »

Padariau isvada, kad 'trolint' forumus yra gerai :) Gal net per daug smulkmenu prisigaudau kaip naujokas, bet sekanciam virime putas graibysiu. Ziuriu, kad lietuviskas raides jungt reik, nes kaip balta varna jaustis pradejau. Be taskeliu, nosiniu ir t.t rasau, teks pratintis lietuviskai rasyt. Alus pasirodo į lietuvybę veda :)

Vartotojo avataras
Naminis
Pranešimai: 51
Užsiregistravo: 2011-04-27, 13:06

Re: Virimo niuansai

Standartinė Naminis »

Del DMS tai viskas aisku. Bet del putu nugraibymo - niekur nesu girdejes, kad jas reiketu graibyti, i virimo pabaiga ju nebelieka, viskas sukrenta, ypac jei naudoju kerpena, o jei ir nenaudoju, vis tiek nelieka.

Vartotojo avataras
audryla
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40

Re: Virimo niuansai

Standartinė audryla »

...hmm įdomūs pasvarstymai...

aš visada nuimu putas, nesvarbu dedu kerpeną ar ne, tiesiog iš įpratimo...

...na kai sriubą verdi....putas gi visada nugraibai :-)

Vartotojo avataras
Edu
Pranešimai: 16
Užsiregistravo: 2011-07-08, 17:02

Re: Virimo niuansai

Standartinė Edu »

Sveiki, labai įdomu būtų man kaip naujokui sužinoti kaip jūs šaldote misą. Su cirkuliaciniais vamzdeliais tai viskas aišku. Kažkur komentaruose skaičiau kad kiti šaldo įmetę užšaldytus plastikinius bambalius su vandeniu/ledu. Kaip jūsų nuomonė apie tokį šaldymo būdą??? Ar kas bandėt? Kiek bambalių reiktų 20L misos atvėsint? Ar verta taip vėsint ?

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Virimo niuansai

Standartinė Gytis »

Edu, jeigu bandysi bambaliais šaldyti, iš pradžių siūlyčiau išbandyti tiesiog verdantį vandenį atšaldyti. Bambalių dezinfekcija lyg ir nėra sudėtinga, neturėtų būti rimtesnių problemų. Jeigu bandysi, būtinai su kitais pasidalink patirtimi.

Vartotojo avataras
konung
Pranešimai: 83
Užsiregistravo: 2011-04-08, 21:30

Re: Virimo niuansai

Standartinė konung »

Čia toks niuansas. Daugelis plastikinių bambalių (teoriškai) neatlaiko aukštų temperatūrų ir ale pradeda garuoti iš plastiko visokie velniai. Nemanau, kad labai geras metodas.

Vartotojo avataras
Artis
Pranešimai: 336
Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03

Re: Virimo niuansai

Standartinė Artis »

Mano išbandytas metodas, pačioje pradžioje, prieš įsigyjant cirkuliacinius vamzdelius.

Pliusai: pigu ir efektyvu šaldant nedidelius misos kiekius.

Minusai: reikia papildomo pasiruošimo t.y. bambaliai turi būti be etikečių, švarūs, prieš parą užpildom vandeniu ir šaldom. Šaldiklyje reikia turėti daug laisvos vietos.

Vartotojo avataras
null
Pranešimai: 633
Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32

Re: Virimo niuansai

Standartinė null »

kitas minusas bambalio tūris, jis išstums daug skysčio . Kad nenutiktų, kaip Archimedui reikia turėti didelį puodą.

ATSAKYTI