Virimo niuansai
- Tomas
- Pranešimai: 85
- Užsiregistravo: 2011-03-06, 16:04
Virimo niuansai
Užvirus misai susidaro gan ne apetitiškos išvaizdos putos. Aš jas imu ir išgraibau, kaip tikra šeimininkė. O gal be reikalo? Gal visažinis Palmeris tuo klausimu ką nors yra pasakęs? Gal kas girdėjo / skaitė apie tai?
Ir dar. Receptuose rašo "prailginti virimo laiką iki 90min., kad sumažinti DMS (angl. Dimethyl sulfides)". Kiek bandau angliškai skaityti, nedaeina - čia gerai ar blogai Gal kas trumpai apšviestų tuo klausimu?
Ir dar. Receptuose rašo "prailginti virimo laiką iki 90min., kad sumažinti DMS (angl. Dimethyl sulfides)". Kiek bandau angliškai skaityti, nedaeina - čia gerai ar blogai Gal kas trumpai apšviestų tuo klausimu?
- svyturys
- Pranešimai: 225
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:54
Re: Virimo niuansai
Lakoniškai. Susidarančios putos yra baltymai, kuo daugiau nugraibysi, tuo geriau. DMS kad pasišalina yra gerai. Kas verdat uždarais dangčiais, patariu taip nebedaryt DMS grįžta atgalios. http://www.homebrewzone.com/dimethyl-sulfide.htm čia plačiau šiek tiek
- null
- Pranešimai: 633
- Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32
Re: Virimo niuansai
taipogi ilgiau verdant daugiau iškrenta baltymų...
- Varliamushys
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2011-06-22, 12:48
Re: Virimo niuansai
Padariau isvada, kad 'trolint' forumus yra gerai Gal net per daug smulkmenu prisigaudau kaip naujokas, bet sekanciam virime putas graibysiu. Ziuriu, kad lietuviskas raides jungt reik, nes kaip balta varna jaustis pradejau. Be taskeliu, nosiniu ir t.t rasau, teks pratintis lietuviskai rasyt. Alus pasirodo į lietuvybę veda
- Naminis
- Pranešimai: 51
- Užsiregistravo: 2011-04-27, 13:06
Re: Virimo niuansai
Del DMS tai viskas aisku. Bet del putu nugraibymo - niekur nesu girdejes, kad jas reiketu graibyti, i virimo pabaiga ju nebelieka, viskas sukrenta, ypac jei naudoju kerpena, o jei ir nenaudoju, vis tiek nelieka.
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Virimo niuansai
...hmm įdomūs pasvarstymai...
aš visada nuimu putas, nesvarbu dedu kerpeną ar ne, tiesiog iš įpratimo...
...na kai sriubą verdi....putas gi visada nugraibai
aš visada nuimu putas, nesvarbu dedu kerpeną ar ne, tiesiog iš įpratimo...
...na kai sriubą verdi....putas gi visada nugraibai
- Edu
- Pranešimai: 16
- Užsiregistravo: 2011-07-08, 17:02
Re: Virimo niuansai
Sveiki, labai įdomu būtų man kaip naujokui sužinoti kaip jūs šaldote misą. Su cirkuliaciniais vamzdeliais tai viskas aišku. Kažkur komentaruose skaičiau kad kiti šaldo įmetę užšaldytus plastikinius bambalius su vandeniu/ledu. Kaip jūsų nuomonė apie tokį šaldymo būdą??? Ar kas bandėt? Kiek bambalių reiktų 20L misos atvėsint? Ar verta taip vėsint ?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Virimo niuansai
Edu, jeigu bandysi bambaliais šaldyti, iš pradžių siūlyčiau išbandyti tiesiog verdantį vandenį atšaldyti. Bambalių dezinfekcija lyg ir nėra sudėtinga, neturėtų būti rimtesnių problemų. Jeigu bandysi, būtinai su kitais pasidalink patirtimi.
- konung
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2011-04-08, 21:30
Re: Virimo niuansai
Čia toks niuansas. Daugelis plastikinių bambalių (teoriškai) neatlaiko aukštų temperatūrų ir ale pradeda garuoti iš plastiko visokie velniai. Nemanau, kad labai geras metodas.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Virimo niuansai
Mano išbandytas metodas, pačioje pradžioje, prieš įsigyjant cirkuliacinius vamzdelius.
Pliusai: pigu ir efektyvu šaldant nedidelius misos kiekius.
Minusai: reikia papildomo pasiruošimo t.y. bambaliai turi būti be etikečių, švarūs, prieš parą užpildom vandeniu ir šaldom. Šaldiklyje reikia turėti daug laisvos vietos.
Pliusai: pigu ir efektyvu šaldant nedidelius misos kiekius.
Minusai: reikia papildomo pasiruošimo t.y. bambaliai turi būti be etikečių, švarūs, prieš parą užpildom vandeniu ir šaldom. Šaldiklyje reikia turėti daug laisvos vietos.
- null
- Pranešimai: 633
- Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32
Re: Virimo niuansai
kitas minusas bambalio tūris, jis išstums daug skysčio . Kad nenutiktų, kaip Archimedui reikia turėti didelį puodą.