Salinimo procesas

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
Žaldokas
Pranešimai: 64
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44

Re: Salinimo procesas

Standartinė Žaldokas »

Nesalyklinė medžiaga gali būti belekas, kas turi krakmolo :). Populiariausia nesalyklinė medžiaga yra tie patys nedaiginti miežiai. Dar populiarūs kukurūzai, ankstesniais laikais žirniai, burokai ir panašiai. Dribsniai, ryžiai ir t.t.

Vartotojo avataras
DimasaJa
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2013-04-06, 10:48

Re: Salinimo procesas

Standartinė DimasaJa »

O gal kas nors patars kur galima nusipirkti amilosubtilina?

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Salinimo procesas

Standartinė Peckelis »

@DimasaJa. Soriukas, o tai kam tamystai fermentai. Turiu galvoj, kad naminis aludaris dar ir tuo skiriasi nuo "fabryčno", kad verda (arba bent bando) tikrą produktą. Palik bakterines amilazes ŠUA ir kitiems dičkiams - tegul pigina gamybą (o ir alų plačiąja prasme) dribsnių pagalba.

Vartotojo avataras
DimasaJa
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2013-04-06, 10:48

Re: Salinimo procesas

Standartinė DimasaJa »

Laba, Peckeli Jus teisus siuo atveju. Bet as zinau, kad naudojant fermentus labai lengvai daromi kiti dalykai. Buto salygomis tai labai paprasta, o kas del alaus tai manau reikia tik salykli naudoti... Beje vis del to gal zinote kur pirkti :)

Vartotojo avataras
puaka
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58

Re: Salinimo procesas

Standartinė puaka »

Žinau, kad fermentais prekiauja

http://www.vortogama.lt/enzymes

tik kaip suprantu jie didmenininkai ir mažais kiekiais jaučiu neprekiauja.Jei pavyktų ką nusipirkti parašykit.

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Salinimo procesas

Standartinė Peckelis »

Per savasalus.lt iš Brouwland (belgai) gali užsisakyt ir parveš bent iki Vilniaus. Beerzym alfa-beta ar multi, ką aš žynau, ko tau reikia? Tik įtariu, kad "labai lengvai daromi kiti dalykai" netyčiukais gali prasilenkt su įstatymais:DD. bET PONO VALIA...

Vartotojo avataras
justinas
Pranešimai: 109
Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41

Re: Salinimo procesas

Standartinė justinas »

klausimas tiems kas tekina pirmokus, antrokus, trečiokus ir t.t.

Kaip reiktu teisingai tekinti? nutekinu pirmoką, užpilu vėl vandens nutekinu antroką ir t.t.

Ar nutekinu pirmoką. užpilu vandens pamaišau palaukiu 10-15min. ir tada tekinu antrok1, bet ar nebus drumstas antrokas ar tada vėl misa piltį atgal į fermenterį.?

Vartotojo avataras
goem
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57

Re: Salinimo procesas

Standartinė goem »

justinai, viskas teisingai. pats paklausi, pats atsakai.

Vartotojo avataras
justinas
Pranešimai: 109
Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41

Re: Salinimo procesas

Standartinė justinas »

@goem

dėkui na pasitikslinau :)

ATSAKYTI