Nesalyklinė medžiaga gali būti belekas, kas turi krakmolo . Populiariausia nesalyklinė medžiaga yra tie patys nedaiginti miežiai. Dar populiarūs kukurūzai, ankstesniais laikais žirniai, burokai ir panašiai. Dribsniai, ryžiai ir t.t.
Salinimo procesas
- DimasaJa
- Pranešimai: 2
- Užsiregistravo: 2013-04-06, 10:48
Re: Salinimo procesas
O gal kas nors patars kur galima nusipirkti amilosubtilina?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Salinimo procesas
@DimasaJa. Soriukas, o tai kam tamystai fermentai. Turiu galvoj, kad naminis aludaris dar ir tuo skiriasi nuo "fabryčno", kad verda (arba bent bando) tikrą produktą. Palik bakterines amilazes ŠUA ir kitiems dičkiams - tegul pigina gamybą (o ir alų plačiąja prasme) dribsnių pagalba.
- DimasaJa
- Pranešimai: 2
- Užsiregistravo: 2013-04-06, 10:48
Re: Salinimo procesas
Laba, Peckeli Jus teisus siuo atveju. Bet as zinau, kad naudojant fermentus labai lengvai daromi kiti dalykai. Buto salygomis tai labai paprasta, o kas del alaus tai manau reikia tik salykli naudoti... Beje vis del to gal zinote kur pirkti
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Salinimo procesas
Žinau, kad fermentais prekiauja
http://www.vortogama.lt/enzymes
tik kaip suprantu jie didmenininkai ir mažais kiekiais jaučiu neprekiauja.Jei pavyktų ką nusipirkti parašykit.
http://www.vortogama.lt/enzymes
tik kaip suprantu jie didmenininkai ir mažais kiekiais jaučiu neprekiauja.Jei pavyktų ką nusipirkti parašykit.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Salinimo procesas
Per savasalus.lt iš Brouwland (belgai) gali užsisakyt ir parveš bent iki Vilniaus. Beerzym alfa-beta ar multi, ką aš žynau, ko tau reikia? Tik įtariu, kad "labai lengvai daromi kiti dalykai" netyčiukais gali prasilenkt su įstatymais:DD. bET PONO VALIA...
- justinas
- Pranešimai: 109
- Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41
Re: Salinimo procesas
klausimas tiems kas tekina pirmokus, antrokus, trečiokus ir t.t.
Kaip reiktu teisingai tekinti? nutekinu pirmoką, užpilu vėl vandens nutekinu antroką ir t.t.
Ar nutekinu pirmoką. užpilu vandens pamaišau palaukiu 10-15min. ir tada tekinu antrok1, bet ar nebus drumstas antrokas ar tada vėl misa piltį atgal į fermenterį.?
Kaip reiktu teisingai tekinti? nutekinu pirmoką, užpilu vėl vandens nutekinu antroką ir t.t.
Ar nutekinu pirmoką. užpilu vandens pamaišau palaukiu 10-15min. ir tada tekinu antrok1, bet ar nebus drumstas antrokas ar tada vėl misa piltį atgal į fermenterį.?
- goem
- Pranešimai: 91
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57
Re: Salinimo procesas
justinai, viskas teisingai. pats paklausi, pats atsakai.
- justinas
- Pranešimai: 109
- Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41
Re: Salinimo procesas
@goem
dėkui na pasitikslinau
dėkui na pasitikslinau