Kilo toks paprastas klausimas - kodėl verdant su tuo pačiu puodu, ant tos pačios viryklės, tokio paties intensyvumo ugnies ir t.t., misos "nugaruojantis" kiekis būna skirtingas? Tas skirtumas nėra didelis - kažkur litro (max. pusantro) ribose. Bandau spėti - čia gal priklauso nuo verdamos misos "tirštumo" (t.y. viena, kada verdi misą kokiam 4.8 ABV pilsneriukui, o kita - kai verdamas koks 6.0 ABV porteris)?
kodėl ... misos "nugaruojantis" kiekis būna skirtingas?
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
O tai kai Tamsta verdate, kaip garai iš virtuvės pašalinami?
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Peckeli, paprastai - senas ūžiantis gartraukis ir pradarytas virtuvės langas.
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Naujokų klausimai
jei kambary keliais laipsniais šalčiau dėl atidaryto lango todėl turėtų mažiau nugaruioti nes vėsta ir puodas ir virimas ne toks intensyvus