kodėl ... misos "nugaruojantis" kiekis būna skirtingas?

BUTTON_TOPIC_LOCKED
Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

kodėl ... misos "nugaruojantis" kiekis būna skirtingas?

Standartinė AntaKalnietis »

Kilo toks paprastas klausimas - kodėl verdant su tuo pačiu puodu, ant tos pačios viryklės, tokio paties intensyvumo ugnies ir t.t., misos "nugaruojantis" kiekis būna skirtingas? Tas skirtumas nėra didelis - kažkur litro (max. pusantro) ribose. Bandau spėti - čia gal priklauso nuo verdamos misos "tirštumo" (t.y. viena, kada verdi misą kokiam 4.8 ABV pilsneriukui, o kita - kai verdamas koks 6.0 ABV porteris)?

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis »

O tai kai Tamsta verdate, kaip garai iš virtuvės pašalinami?

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AntaKalnietis »

Peckeli, paprastai - senas ūžiantis gartraukis ir pradarytas virtuvės langas.

Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Naujokų klausimai

Standartinė vikingas »

jei kambary keliais laipsniais šalčiau dėl atidaryto lango todėl turėtų mažiau nugaruioti nes vėsta ir puodas ir virimas ne toks intensyvus

BUTTON_TOPIC_LOCKED