Prašau pagelbėt. Noriu išsiaiškinti vieną dalyką - vakar viriau alų http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/7312-spaliukas ir salinimo pradžioje prie 63*C apie 10-15 min prasidėjo filtracijos problemos. Ėmė kimštis sietas, siurblio pauzės metu misa netekėjo iš vidinės talpos ir t.t. (primenu verdu su Braumaister klonu). Viskas daug maž susitvarkė per 78*C pauzę.
Viskas šiame virime buvo kaip ir ankstesniuose (malimas, salyklo kiekis, vanduo ir t.t.) išskyrus du dalykus: naudojau pirmą kartą Best Vienna ir pirmą kartą salinau iškart nuo 60*.
Žinau, kad problematiški filtracijos požiūriu yra kvietiniai salyklai. Ar Vienos irgi toks? Pilant į traiškytuvą labai dulkingas pasirodė...
O gal nebuvimas žemesnių pauzių turėjo įtakos filtracijai?
Padėkit išsiaiškint.
Prasidėjo filtracijos problemos
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Naujokų klausimai
Burbulas> mano recirkuliacijos bėdos baigėsi pradėjus salyklą malt su 1.2mm tarpu. Efektyvumu nesiskundžiu.
- Burbulas
- Pranešimai: 351
- Užsiregistravo: 2013-03-30, 19:10
Re: Naujokų klausimai
Tai volų tarpas 1,25mm kaip ir ankstesniuose virimuose... vienu žodžiu kol kas priimu, kad salyklas turėjo daug šiukšlyčių jos ir kaltos