norėčiau paklausti ar priklauso alaus skonis nuo misos šaldimo trukmės?
Norėčiau paklausti ar priklauso alaus skonis nuo misos šaldimo trukmės?
- varskinis
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2012-08-23, 13:54
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
skoniui gal ir nedaro įtakos bet va tikimybei sugesti tai smarkiai, tai jei mastyt kad sugedęs alus neskanus, tai ir skoniui
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Naujokų klausimai
@varskinis: kuo greičiau atšaldoma misa, tuo bus skaidresnis alus ir tuo mažesnė tikimybė alų užkrėsti, nes palankiausia temperatūra užsikrėtimui yra apie 50-60C (pataisykit, jei klystu). Žodžiu, siekiamybė yra misą atšaldyti kuo greičiau.