Maksimalus salinimo laikas.
Kilo toks klausimas iš situacijos - kiek žinau, salinimas paprastai turi trukti valandą - pusantros. Dėl nenumatytų aplinkybių gavosi taip, kad salinimas vietoje pusantros valandos truko dvi su puse valandos (plius laikas tekinimui). Ar ilgesnis nei įprastai salinimo laikas gali turėti įtakos būsimo alaus kokybei?
Maksimalus salinimo laikas.
- vapas
- Pranešimai: 86
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:58
Re: Naujokų klausimai
Salinimas gali trukti valandą pusantros. Kiek žinau, kai kurie yra salinę ir 5-6 val.
- mariusval
- Pranešimai: 189
- Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00
Re: Naujokų klausimai
O gal žinai kiek salinimas, kuris trunka ilgiau nei valandą-pusantros, gali įtakoti galutinio produkto, t.y. pagaminto alaus, charakteristikas? Nes, pvz., toks atrodytų nereikšmingas dalykas, kaip 65 ar 68 C salinimo temperatūra (radau tokia informaciją) turi įtakos būsimo alaus skoniui (salinant mažesnėje temperatūroje alus būna "sausesnis", didesnėje - "saldesnis")...