Maksimalus salinimo laikas.

BUTTON_TOPIC_LOCKED
Vartotojo avataras
mariusval
Pranešimai: 189
Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00

Maksimalus salinimo laikas.

Standartinė mariusval »

Maksimalus salinimo laikas.
Kilo toks klausimas iš situacijos - kiek žinau, salinimas paprastai turi trukti valandą - pusantros. Dėl nenumatytų aplinkybių gavosi taip, kad salinimas vietoje pusantros valandos truko dvi su puse valandos (plius laikas tekinimui). Ar ilgesnis nei įprastai salinimo laikas gali turėti įtakos būsimo alaus kokybei?

Vartotojo avataras
vapas
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:58

Re: Naujokų klausimai

Standartinė vapas »

Salinimas gali trukti valandą pusantros. Kiek žinau, kai kurie yra salinę ir 5-6 val.

Vartotojo avataras
mariusval
Pranešimai: 189
Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė mariusval »

O gal žinai kiek salinimas, kuris trunka ilgiau nei valandą-pusantros, gali įtakoti galutinio produkto, t.y. pagaminto alaus, charakteristikas? Nes, pvz., toks atrodytų nereikšmingas dalykas, kaip 65 ar 68 C salinimo temperatūra (radau tokia informaciją) turi įtakos būsimo alaus skoniui (salinant mažesnėje temperatūroje alus būna "sausesnis", didesnėje - "saldesnis")...

BUTTON_TOPIC_LOCKED