Keisti balti gumuliukai aluje

ATSAKYTI
snapsas
Pranešimai: 5
Užsiregistravo: 2015-03-30, 22:13

Keisti balti gumuliukai aluje

Standartinė snapsas »

Sveiki
Susiduriau su tokia problema. Dar niekada man nebuve nutike, nors jau esu atlikes apie 30 alaus virimu is salyklo ir apie 10 is ekstrakto.
Taigi pries 4 savaites isviriau Hopback Old Master

Receptas
9grm East Kent Goldings Hops
9grm Fuggles Hops
24grm Challenger Hops
4.18kg Crushed Maris Otter
206g Chocolate malt
172g Crystal Wheat Malt
Salinimas 74c 1h
Mieles s-04

Saveite pirminis ir 2 savaites antrinis. Tada i kega ir uzgazavau su anglerugste. Po penkiu dienu pabandziau, alus geras skanus. kita diena vel isipiliau vel irgi toks pats. Na o septinta diena isipiliau ir isiziojau. Daugibe baltu gumuliuku plaukiaja skonis toks pats bet tie gumuliukai tai nekaip atrodo.Ir kiek bepilciau vistiek tie patys gumuliukai.
Gal infekcija kokia galvoju. Nors visada viska kruopsciai sterilizuoju. O gal kas yra susidures su tokia sutuacija? http://gate2home.com/Lithuanian-Keyboard
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Keisti balti gumuliukai aluje

Standartinė Lrytas1 »

Salinimas 74c 1h ? mėgsti saldų alų :)
Kai iš antrinės pylei į kegą ar skaidrus alus buvo ?
snapsas
Pranešimai: 5
Užsiregistravo: 2015-03-30, 22:13

Re: Keisti balti gumuliukai aluje

Standartinė snapsas »

Oi suklydau berarasydamas. Salinimas buvo 64c o ne 74c. Saldaus nemegstu :)
Sunku tiksliai pasakyti jis gan tamsokas gavosi.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Keisti balti gumuliukai aluje

Standartinė Lrytas1 »

Kego nepurtei ? Gal padugnėlės iš mielių/baltymų sukilo ?
snapsas
Pranešimai: 5
Užsiregistravo: 2015-03-30, 22:13

Re: Keisti balti gumuliukai aluje

Standartinė snapsas »

Ne nekrutinau visai kai idejau i saldituva taip ir stovejo.
Vartotojo avataras
pofke
Pranešimai: 273
Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16

Re: Keisti balti gumuliukai aluje

Standartinė pofke »

Buvo vieną kartą man taip - aš įtariau, kad dėl kažkokių priežasčių koloidas baltymų susidarė, t.y. baltymai koaguliavo tokio dydžio dalelėmis, kad jos neiškreta, o lieka suspenduotos alaus terpėje, bet daugiau nepasikartojo nė karto. Greitesnis aušinimas šiaip gal padėtų, tiesa, kai man taip buvo, kerpeną naudojau dar.
ATSAKYTI