Salinimo "maiše" (BIAB) efektyvumas
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Salinimo "maiše" (BIAB) efektyvumas
Iš anksto atsiprašau, jei šia tema jau buvo diskutuota ir patingėjau perskaityti bei pasieškoti forume. Klausimas labai paprastas - koks realus salinimo maiše (brew-in-a-bag) efektyvumas, t.y. ar jis apčiuopiamai skiriasi nuo "tradicinio" salinimo, ar galima būtų bent standartinius 70 išspausti? Kiek googlinau, informacija labai kontroversiška - vienur rašo, kad tuo apskritai neužsiimti net eksperimento ar "sportinio intereso" vardan, kitur rašo, kad galima pasiekti 80-85 ar net 90 proc. etektyvumą (kuo taip pat ne itin tikiu)...Būtų įdomu, jei kas pasidalintų savo praktine patirtimi bei nuomonėmis.
- wartotojas
- Pranešimai: 43
- Užsiregistravo: 2014-10-25, 18:40
Re: Salinimo "maiše" (BIAB) efektyvumas
Verdu maiše, patirties dar kol kas ne per daugiausia, ape 10 virimu. Verdu penkiasdešimties litrų puode visą laiką recirkuliuojant. Efektyvumas svyruoja nuo 65 iki 75%. Pastebėjau jog papildomos 10-15min salinimo prideda2-3%.
Dažniausiai gaunu 70-72%
Šiek tiek sudėtingiau su stipresniais alumis. Didesnis kiekis salyklo (tirštesnis) gerokai sumažino efektyvumą. Taikiau i 1.065 OG gavau vos 1.052 (turiu pastebėti jog tą kartą salyklas buvo iš kitos kompanijos ir sumaltas šiek tiek stambiau) tai turėjo įtakos.
Tokia mano asmeninė patirtis.
Dažniausiai gaunu 70-72%
Šiek tiek sudėtingiau su stipresniais alumis. Didesnis kiekis salyklo (tirštesnis) gerokai sumažino efektyvumą. Taikiau i 1.065 OG gavau vos 1.052 (turiu pastebėti jog tą kartą salyklas buvo iš kitos kompanijos ir sumaltas šiek tiek stambiau) tai turėjo įtakos.
Tokia mano asmeninė patirtis.