OG matavimas

ATSAKYTI
D11
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 2016-02-20, 12:25

OG matavimas

Standartinė D11 »

Išvirus ir atvėsinus iki 20 C (per 15 min, varinio gyvatuko pagalba), perpilant misą į fermentacijos talpą ir jau nupylus 1/3 išvirto alaus, pamatuotas (betekančio alaus) OG - 1,070. Nutekinus dar 1/3, pamatuotas (toliau betekančio alaus) OG - 1,050. Skirtumas didžiulis, tai pamaniau, kad iš esmės nežinau, kaip teisingai matuoti OG. Kaip jūs matuojate?
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: OG matavimas

Standartinė Gytis »

Šiaip ilgiau pastovėjus, misa apačioje tirštesnė būna. Keista, kad per 15 min taip nusėdo.
Aš matavimui imu iš fermenterio.
Vartotojo avataras
DV
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04

Re: OG matavimas

Standartinė DV »

Atvėsinus, rekomenduojama pamaišyti misą intesyviai ir palaukti ~10 min. Tas vadinasi 'whirpool' ir nusodina cold breaką ir apynius į kūgio formos krūvą and puodo dugno -- lengviau nutraukti sifonu pvz.
Prie to pačio ir hidrosamplą paimi, kai misa pamaišyta.
D11
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 2016-02-20, 12:25

Re: OG matavimas

Standartinė D11 »

Šįkart, po whirlpoolo visi trys (nuleidus 1/3 atšaldytos misos, nuleidus 2/3 ir iš fermenterio) matavimai buvo identiški
ATSAKYTI