Norisi išbandyti pagaminti "nevirtą alų", t.y. salinama, ištekinama "kaip visada", tada vietoje virimo tiesiog atvėsinama misa ir supilama apynių arbatėlė.
Iškilo paprastas klausimas - kaip bent apytikrai paskaičiuoti "arbatėlės IBU", kad nei pamažinti, nei padauginti? Ar galima orientuotis į receptą, kada alus "verdamas", t.y. jei į jį dedama x gramų apynių pagal "standartinį receptą", tokį patį apynių kiekį naudoti ir arbatėlei? Ar čia skirtumai didesni?
Kaip paskaičiuoti "apynių arbatėlės" IBU?
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Kaip paskaičiuoti "apynių arbatėlės" IBU?
Naudok tą patį kieki ir virk 60-90 min, o jei nori biržietiškai tai dėk 1/4 ir virk 5 val.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Kaip paskaičiuoti "apynių arbatėlės" IBU?
Lrytas1 - ar teisingai supratau, kad "arbatėlę" čielas 5 val. reikia virt norint to "biržietiško" varianto?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21