Kaip paskaičiuoti "apynių arbatėlės" IBU?

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Kaip paskaičiuoti "apynių arbatėlės" IBU?

Standartinė AntaKalnietis »

Norisi išbandyti pagaminti "nevirtą alų", t.y. salinama, ištekinama "kaip visada", tada vietoje virimo tiesiog atvėsinama misa ir supilama apynių arbatėlė.
Iškilo paprastas klausimas - kaip bent apytikrai paskaičiuoti "arbatėlės IBU", kad nei pamažinti, nei padauginti? Ar galima orientuotis į receptą, kada alus "verdamas", t.y. jei į jį dedama x gramų apynių pagal "standartinį receptą", tokį patį apynių kiekį naudoti ir arbatėlei? Ar čia skirtumai didesni?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Kaip paskaičiuoti "apynių arbatėlės" IBU?

Standartinė Lrytas1 »

Naudok tą patį kieki ir virk 60-90 min, o jei nori biržietiškai tai dėk 1/4 ir virk 5 val.
Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Kaip paskaičiuoti "apynių arbatėlės" IBU?

Standartinė AntaKalnietis »

Lrytas1 - ar teisingai supratau, kad "arbatėlę" čielas 5 val. reikia virt norint to "biržietiško" varianto?
ATSAKYTI