HBH ALUS

ATSAKYTI
vytautas 678
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2016-02-11, 14:49

HBH ALUS

Standartinė vytautas 678 »

Kilo toks klausimas. Gal kas bandėt ragaudami išnarstyti HBH šviesaus alaus sudėti
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: HBH ALUS

Standartinė Lrytas1 »

O ką ten narstyti ? Maltosos bazinis + 5-10% maltosos karamelinio, lagerio mielės ir magnumo 10-15 IBU.
vytautas 678
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2016-02-11, 14:49

Re: HBH ALUS

Standartinė vytautas 678 »

o kiap (medaus)ar galima taip vadinti saldumas šeip neatsiranda? gal bent tada nujaučiat kokias mieles naudoja
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: HBH ALUS

Standartinė Lrytas1 »

Saldumui gauti yra n variantu
1. Daugiau karamelinio 30%
2. Užsalinti 70C
3. Apynių iki 10 IBU, labai išlys salykliškumas (nu tipo medus )
4. Mieles pakankinti, kad neišfermentuotu.

infekcija poskoniui išgauti BŪTINA.

Pritaikius visus punktus gausis tipinis Lietuviškas karamelinis šlykštusis :mrgreen:
vytautas 678
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2016-02-11, 14:49

Re: HBH ALUS

Standartinė vytautas 678 »

infekcija poskoniui išgauti BŪTINA.

Pritaikius visus punktus gausis tipinis Lietuviškas karamelinis šlykštusis :mrgreen:


Nori paskyti kad tautičai mėgsta šlykštu alų :D :D
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: HBH ALUS

Standartinė Gytis »

vytautas 678 rašė:o kiap (medaus)ar galima taip vadinti saldumas šeip neatsiranda? gal bent tada nujaučiat kokias mieles naudoja
iš medaus saldumas neatsiranda. Mielės turbūt w34/70.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: HBH ALUS

Standartinė Lrytas1 »

Jei kas norite rimčiau paskaityti apie "saldžius alus" tai
http://byo.com/stories/issue/item/3463- ... -mr-wizard
3-čias skyrius.
ATSAKYTI