Laba diena,
Noriu išsivirti alaus, kuris būtų su švelniu saldumu (kaip šviesus kanapinis) ir turėtų aiškų šokolado skonį.
Bet kadangi čia pirmas mano dėliojamas receptas, tai nelabai žinau proporcijų..
http://imageshack.com/a/img923/7071/9GBa1H.jpg
Čia pabandžiau padėlioti.
Nenorėčiau su cukraus pylimu į misą/mentalą užsiimti šiam momentui.
Jeigu ką, tai bazinio salyklo nepakeisiu ir apynių turiu tik tuos du.
1. Tai kaip vertintumėte tokius karamelinio ir šokoladinio salyklų procentus norint mano tikslų?
2. Iš karamelinio salyklo turiu dar munich II. Kuris geriau tinka tam švelniam saldumui?
3. Prie progos noriu paklausti dar vieno dalyko
>Nuoroda<
Šio straipsnio kontekste nesuprantu ką realiai aš turiu... Savas alus šį salyklą vadina "BEST „Caramel Munich I (Crystal Malt)“ salyklas"
Tai jis koks, karamelinis ar kristalinis?? Nes pagal informacija nuorodoje, man geriau tiktų karamelinis salyklas.
Švelniai saldus šokolado skonio alus
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Švelniai saldus šokolado skonio alus
Ten dešinėje rodiklytės laksto, sustatyk jas į vidurį. A dar alaus stilių prieš tai tinkamą pasirink.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Švelniai saldus šokolado skonio alus
Žadu naudoti dvi (daryti du fermentavimo indus)
Safale S-04 ir Safale US-05.
Safale S-04 ir Safale US-05.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Švelniai saldus šokolado skonio alus
Netinka nei vienos, angliškų nusipirk.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Švelniai saldus šokolado skonio alus
ir kodėl netinka? Bandei, nepatiko?
Internete rašo kad tinka
https://byo.com/resources/yeast
Prie porterio stiliaus yra abi rūšys.
Internete rašo kad tinka
https://byo.com/resources/yeast
Prie porterio stiliaus yra abi rūšys.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Švelniai saldus šokolado skonio alus
Nu 05 nekomentuosiu, o apie 04 protingi žmonės rašo
S04 gets really bready at warm temperatures and only slightly fruity. I could see how that could be interpreted as wet cardboard. It also produces more lactic acid than most other brewing yeast which is why it's often described as producing tangy flavors. Ferment it warm and you get an unusual sourdough-like flavor which can be off putting if you are expecting something fruity or more in line with the typically neutral American renditions of English beers. This is why most people refer to it as having a lot of off flavors at warm temperatures.
S04 gets really bready at warm temperatures and only slightly fruity. I could see how that could be interpreted as wet cardboard. It also produces more lactic acid than most other brewing yeast which is why it's often described as producing tangy flavors. Ferment it warm and you get an unusual sourdough-like flavor which can be off putting if you are expecting something fruity or more in line with the typically neutral American renditions of English beers. This is why most people refer to it as having a lot of off flavors at warm temperatures.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Švelniai saldus šokolado skonio alus
Aišku, ačiū už info apie mieles