Stautas
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Stautas
Sveiki gyvi, reikia patarimo ir truputi aiškumo. Vyriau pirma tamsų alų, tai yra pagal gineso receptą. Verdant, kaip ir problemų nebuvo, tik salinant buvo keistenybė, tai yra pradžioje misa bėgo kisieliaus/aliejaus tirštumo, paskui suskystėjo. Ka tik paragavau, tai vėl gi gana tirštas skystis bėga iš krano ir skonis tik šiek tiek primena stauta, bet ir surūgusiu pavadint gana sunku. Kame problema gali būti ? Ar subuteliavus visgi pataps kažkuom panašių į stautą ?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Re: Stautas
Bikorbonatų? Bikarbonatas : paaštrina apynių kartumą, suteikia alui raudoną spalvą, stabdo baltymų koaguliaciją. Vanduo netinkamas?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Stautas
Vandens kietumas (supaprastintai) reikalingas atsverti degintų salyklų rūgštumą. Man kažkaip LRyto idėja dėl trūkumo neatsako, ko jis tirštas. Kas yra big problem. Tu daugiau papasakok. Įkelk receptą, gal kas matysis. Kaip viską darei, irgi išklok. Bo dabar - nulis info (beveik), tai tiek ir atsakymų
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Re: Stautas
Receptas buvo visiškai identiškas, kuris yra įdėtas šitam tinklapi (Justo V įdėtas) niekas nebuvo keista. Tik degintas salyklas buvo parinktas toks - Carafa special II. Šiaip visas procesas ėjosi gana gerai, išlaikant temperatūras šiek tiek pagavo puodo dugną, nors buvo maišoma gana dažnai. Kita problema buvo tą, kad buvo sunku pradėti tekinimą, kadangi pradinė misa buvo gana tiršta, paskui kažkiek atsiskiedė. Vat čia ir kyla man klausimas kodėl jinai tokia tiršta galėjo būti? Gal dėl to, kad pradinį vandens kiekį parinkau 1\2, visu grūdų buvo apie 7kg, o vandens buvo 15 litrų. Beje fermentavosi kambario temperatūra svyravo tarp 16-20 laipsnių, negalėjo pakenkti?
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Stautas
Kuriam puslapy įdėtas? Kiek ten Justo V receptų iš viso yra? Gal nuorodą galima būtų?gargalas rašė:Receptas buvo visiškai identiškas, kuris yra įdėtas šitam tinklapi (Justo V įdėtas) niekas nebuvo keista<...> Beje fermentavosi kambario temperatūra svyravo tarp 16-20 laipsnių, negalėjo pakenkti?
Temperatūra sutirštinti negalėjo.
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Re: Stautas
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/5921-guiness-lt Aš naudojau šitą receptą
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Stautas
O kuriuo metu sodą reikia dėti į verdamą alų?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Stautas
Teoriškai betkada ištekinus, bet jei nori neišdildomų įspūdžių - dėk į verdanti