Black IPA ypatumai

ATSAKYTI
TadasMad
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2016-05-03, 15:20

Black IPA ypatumai

Standartinė TadasMad »

Laba,
Būtų gerai rekomendacijų dėl salyklų pasirinkimo, gaminant Black IPA (iš praktikos). Kiek skaičiau, yra niuansų nemažai, kad nebūtų apyniuotas stautas ar porteris. Kažkur užmačiau (angliškuose forumuose), kad naudoja Carafa II (Carafa III) special salyklą, bet LTU tokio atrodo nėra. Kokie patarimai?
TadasMad
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2016-05-03, 15:20

Re: Black IPA ypatumai

Standartinė TadasMad »

Aiškuma, dėkuj 8-)
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Black IPA ypatumai

Standartinė Peckelis »

Jei jau iš praktikos, tai Weyermann`o Chocolate Spelt salyklas. Su kitais turėjau nepatogumų, ypač su paprastais skrudintais miežiais. Carafa tik gražiai skamba, principe tai skirtingo skrudinimo lygio juodi salyklai. Tai tiek.
TadasMad
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2016-05-03, 15:20

Re: Black IPA ypatumai

Standartinė TadasMad »

Vakar neiškenčiau ir paragavau po pusantros savaitės brandos blacky - puikus kvapas, puikus skonis, gal kiek per salstelėjės, bet aš dar tik mokausi :)
Ačiū už patarimus.

https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... -black-ipa
ATSAKYTI