Milk stoutas. Reikia patarimų.

ATSAKYTI
Dalius
Pranešimai: 29
Užsiregistravo: 2017-04-25, 01:03

Milk stoutas. Reikia patarimų.

Standartinė Dalius »

Sveiki,

Bandysiu išvirti kažką panašaus į internete rastą Mikkeler Milk Stout. Perdėliojus receptą į aludariuklubas.lt gavosi taip - https://www.aludariuklubas.lt/receptas/12518-mikkmilk.
Turiu kelis naujokiškus klausimus:

1. Ar nėra recepte kažko kritiškai neteisingo, ką reiktų stipriai koreguoti?
2. Koks salinimo/pauzių grafikas labiausiai tiktų šitokiam stiliui? Salinu puode ant viryklės.
3. Vandens skaičiuoklė (https://www.brewersfriend.com/mash-chem ... id=257G1TS) sako, kad norėdamas ~5,4 pH salinimui, turiu pilt fosforo rūgšties. Kažkodėl galvodavau, kad su Vilniaus (Bukčių vandenvietės) vandeniu rūgšties reikia tik verdant šviesius alus. Ar neteisingai galvojau, ar nemoku naudotis vandens skaičiuokle? :)
4. Kada į salinimą dėt skrudintus salyklus? Nuo pradžių, kartu su kitais salyklais, ar vėliau?
5. Priskaičiau apie sodą šitam forume, bet iki galo liko neaišku. Ar reikia jos dėl skrudintų salyklų ir galimo rūgštėjimo prevencijos? Kaip suskaičiuoti kiek ir kuriam etape dėti?

Dėkui.
Dalius
Pranešimai: 29
Užsiregistravo: 2017-04-25, 01:03

Re: Milk stoutas. Reikia patarimų.

Standartinė Dalius »

Dėkui už instrukciją Maistra, principas darosi aiškesnis.
Matyt kažaip nekokybiškai būsiu nuvogęs ankstesnius skaičius, kad gavosi Alytus :) Pasireguliavau vandens parametrus, dabar turėtų būt panašesnis į vilnietišką (https://www.brewersfriend.com/mash-chem ... id=257G1TS).

Kolkas suprantu, kad mano RA yra 83, o tikslą (apie 516) galiu pasiekt naudodamas apie ~80 gramų kreidos (CaCo3), arba ~50 gramų sodos (NaHCO3), arba kažkokią šitų medžiagų kombinaciją.
Kiekiai dideli ir išauginantys arba kalcį, arba natrį, arba abu iki "high" ar net "harmful" lygio.
etik.JPG
Ar aš jau pasmerktas turėt "etik matj" tipo alaus po 3 mėnesiu, ar dar galiu kažkaip protingai išsisukt?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Dalius
Pranešimai: 29
Užsiregistravo: 2017-04-25, 01:03

Re: Milk stoutas. Reikia patarimų.

Standartinė Dalius »

Juodus visus iškart sudėjau ir pagal vandens skaičiuoklę dar vistiek reikėjo numesti truputį pH rūgštimi. Va kaip išgaut apie 500 RA, nepakenkiant Ca ir Na, vistiek niekaip nesugalvojau, todėl susigooglinau naują to pačio Palmerio skaičiuoklę (http://howtobrew.com/book/section-3/und ... nd-mash-ph linkas į excelį apačioj), kuri jau sako, kad užteks ir apie 200 RA :).
Dar svarbus momentas kurį neiškart supratau - sodą galima dėt po salinimo - tada ji niekaip neįtakoja salinimo pH.
Žodžiu išviriau pirmą tamsų blyną(https://www.facebook.com/dalius.gikaras ... 9912775117), bus matyt kas ten gausis.
ATSAKYTI