Kaip padaromas GYVAS alus?

ATSAKYTI
Deiviss
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-10-16, 11:30

Kaip padaromas GYVAS alus?

Standartinė Deiviss »

Sveiki, naujoko klausimas man iškilo.
Kaip padaromas GYVAS alus?
Kaip ir iš tikro salyklo?
Ar salyklo ekstrakto?
Ar čia nėra skirtumo ir šneku vėjus?

Mes paimkim pilstoma alų - Vilniaus Nefiltruotas
ar pvz. galima tokį pasigaminti daug maž? Ar ne? Prašau visų nuomonės, ačiū!
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė Lrytas1 »

Tik 5 klaidos :)
Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 576
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė Zalvarinis »

Gyvas alus priklauso ne nuo medžiagų, o kiek milijonų mielių ląstelių lieka taroje. Paimk savo alaus 1 ml ir pažiūrėk ar ten yra 0.1 mln mielių ląstelių. Jei taip, tai gyvas.
Deiviss
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-10-16, 11:30

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė Deiviss »

Tai namie gaminamas alus koks jis yra?
Ar galima kažka panašaus išgauti?
Vartotojo avataras
Giords
Pranešimai: 341
Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė Giords »

Deiviss rašė:Tai namie gaminamas alus koks jis yra?
Ar galima kažka panašaus išgauti?
Jau atsakė Maistra - gyvas.
Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė GiN »

Įdomu, ar tau reikia gyvo, ar nefiltruoto, ar tiesiog tokio skonio, kaip Vilniaus alus?
Čia trys skirtingi dalykai ;)
AndriusK
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė AndriusK »

Žinok kai pats pasigaminsi namuose alaus - jis bus ir nefiltruotas, ir gyvas, ir gerokai skanesnis nei Vilniaus alus, o jei dar ir pasiseks - be užkrato (nesurūges).
Deiviss
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-10-16, 11:30

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė Deiviss »

AndriusK rašė:Žinok kai pats pasigaminsi namuose alaus - jis bus ir nefiltruotas, ir gyvas, ir gerokai skanesnis nei Vilniaus alus, o jei dar ir pasiseks - be užkrato (nesurūges).
O dabar man pasakykite skirtumą, tarp tikro salyko, ir salyko ekstrakto.
esu žalias, prašau neteisti.

Ačiū visiems atsakiusiems :!:
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė Peckelis »

Pirmiems alaus darymams salyklo ekstraktas paprasčiau ir mažiau galimybių suklysti. Bet kai kurių iš salyklo galimų išgauti skonio niuansų sudėlioti, naudojant ekstraktą, nebus galima. Panašiai toks ir skirtumas.
AndriusK
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė AndriusK »

Nu pvz užsimanai kotleto... (sry bet kažko norėt reikia)
Nueini į suparmarket'ą ir pasiimi pusfabrikatį ir pakepi ant keptuvės - valgai. Bet valgai jau kaip yra.

Bet tu gali nueit į mėsos skyrių ir paimt pačios geriausios mėsos ir pats ją susimalt (kokibe).
Tada paimt daugiau "cibulio" įpjaustyt. Įdėt 3 skilteles česnako vietoj 0 ir nesvarbu ką žmona burnoja - tau taip skaniau. Pridėt pipirų tiek, kad an rytojaus tupint akis išsprogdinus dar kartą aštrumą pajusti. Druskos nedėt, nes tai baltoji mirtis (įsitikinimai).

Vat papasakojau kotletu PVZ, bet žinok esmė labai panaši aluje su ekstraktu ir tikru salyklu.

tikiuosi neštrins mano šitų sapalionių......
Deiviss
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-10-16, 11:30

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė Deiviss »

Jėga, tokių ir atsakymų ir tikėjausi.

Gal kas nori papasakoti kokių ingredientų reiktų pasigaminti kaip Vilniaus Nefiltruota alų?
Ir kuo blogai yra išpilstyti alų į plastikines taras?
AndriusK
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54

Re: Kas yra gyvas alus?

Standartinė AndriusK »

Nu vilniaus alaus recepto aš tikrai nžn. Gali bandyt guglint. Bet tau didesnė bėda ne dėl ingridientų bet dėl to kur virsi alų ( indai, įrankiai ir t.t.).
Patariu paskaitinėt temas apie alaus virimą, ko reikia ir t.t.
Kai jau suprasi kiek laiko, įrangos ir žinių tam reikia - užklausk kur medžiagas ir įrangą pirkt. Bendraminčiai nukreips kur reikia.
Su plastiku viskas ok iki tam tikro laiko, nes su laiku deguonis pradeda skverbtis į alų. Deguonis aluje - nuo vakar ant stalo stovintis aridarytas alus kurio nieks nenori gerti, nes "snukį" raukia...
ATSAKYTI