Alus + vynas (?)
Parašytas: 2019-07-02, 18:00
Čia tokį gana "iškrypėlišką" klausimą užduosiu - gal kas bandėt maišyt alų su vynu? ( )
Tokia situacija, kad turiu 20L, 14% ABV vyšnių vyno, kurį pernai išpilsčiau pamiršęs įdėt Sorbosolio ir/ar Campden'o... Tai kaip ir buvo galima tikėtis, po nepilnų metų, žiūriu kad pradeda stumt kamščius , žodžiu vyšnių šampanas gavosi.. Skonis man jo man nelabai, o išpilt gaila...
Pagalvojau - gal galima būtų padaryt su juo alų? Suprantu, kad Kriek'as nesigaus, bet jei tą vyną supylus į antrinę fermentaciją?
Tame visai neturiu patirties - kokio stiliaus alų geriausia daryti, ir kokiu santykiu maišyti? Man kažkodėl labiausiai atrodo tiktų tamsiam alui - porteriui ar stautui, derinti su karameliniais ir degintais salyklais - ar klystu?
Būčiau dėkingas už komentarus patyrusių aludarių, kurie turėjo patirties su "nestandartiniais" alumis, prieskonių, žolelių naudojime ir t.t.
Ačiū.
Tokia situacija, kad turiu 20L, 14% ABV vyšnių vyno, kurį pernai išpilsčiau pamiršęs įdėt Sorbosolio ir/ar Campden'o... Tai kaip ir buvo galima tikėtis, po nepilnų metų, žiūriu kad pradeda stumt kamščius , žodžiu vyšnių šampanas gavosi.. Skonis man jo man nelabai, o išpilt gaila...
Pagalvojau - gal galima būtų padaryt su juo alų? Suprantu, kad Kriek'as nesigaus, bet jei tą vyną supylus į antrinę fermentaciją?
Tame visai neturiu patirties - kokio stiliaus alų geriausia daryti, ir kokiu santykiu maišyti? Man kažkodėl labiausiai atrodo tiktų tamsiam alui - porteriui ar stautui, derinti su karameliniais ir degintais salyklais - ar klystu?
Būčiau dėkingas už komentarus patyrusių aludarių, kurie turėjo patirties su "nestandartiniais" alumis, prieskonių, žolelių naudojime ir t.t.
Ačiū.