Nealkoholinė gira, kaip?

ATSAKYTI
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė Awtas »

Darysiu girą ir noriu kad laipsnių būtų labai mažai <1% ABV. Gazuosis buteliuose.
Kaip susiskaičiuot receptą?
Bendras tūris 7l.
Džiovinta duona 500 gr.
Cukrus - ???
Kepimo mielės sausos - 7 gr (nenumanau kokia pan atenuacija)
Planuoju fermentuot 12 val
Tada išpilstyt ir laikyt dar kambario temp 36 val, kad užsigazuotų ir viską į šaldytuvą.
Darau prielaidą, kad iš duonos cukraus nebus. Jokių kitų papildomų priedų nedėsiu.
Kaip susiskaičiuot kiek cukraus dėt? Pagal skaičiuoklę gaunasi kokie 150 gr, kas atrodo bais jau mažai.
Zhiniukas
Pranešimai: 227
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė Zhiniukas »

Girą reikia saldinti, kad būtų saldi. Tada pafermentuoti, kol bus burbuliukų. Dėt į šaldytuvą ir greitai vartoti.
Laikant šiltai mielės visą cukrų suvalgys ir turėsi nesaldų alkoholinį duonos gėrimą.
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė Awtas »

bet pilstant trumpai pafermentavus ir sudėjus į šaldytuvą neužsigazuos. Norisi, kad tų burbuliukų būtų daugiau.
Zhiniukas
Pranešimai: 227
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė Zhiniukas »

Tai dėk į šaldytuvą, kai bus daugiau burbuliukų.
Esmė ta, kad kuo ilgiau fermentuosis, tuo daugisu laipsnių bus giroje.
Sharmelis
Pranešimai: 60
Užsiregistravo: 2018-01-31, 18:41

Re: Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė Sharmelis »

Aš gamindamas girą vis ragauju. Burbuliukai pradeda kilti greitai, tačiau skonis einant valandoms keičiasi. Kai būna pakankamai aštru ir skonis man geras, tuomet perkeliu fermenterį į šaldytuvą. Kitą dieną supilstau ir max dar po dienos pasterizuoju. Kitaip neįmanoma, nes net šaldytuve fermentuojasi ir po to šaudo.
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė Awtas »

Nu va, aš irgi jau tuo įsitikinau. Daug bovytis su gira, nes reikai labai laiku pagaut, kada pradėt stabdyt fermentaciją ir pasterizuot, norint kad bent pora dienų išsilaikytų saldumas.
Išvada, gersiu nesaldžią alkoholinę girą!
editapp
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2019-12-18, 17:52

Re: Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė editapp »

Aha, su saldumu taip yra. Gerai ir nesaldi! :D
Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 576
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Nealkoholinė gira, kaip?

Standartinė Zalvarinis »

Visai skani kažkda išėjo gira: skystas duonos ekstraktas (delona ar kažkuri parduotuvė turėjo) apie 1 kg, laktozės 1 kg, 5 gr citrinos rūgšties, S-33 mielės. Ir nealkoholinė ir saldi , tik užgazuoti kaip alų reikia.
ATSAKYTI