Puslapis 11

Alus su MJ Natūralus alaus skonio priedu"Cherry" vyšnių skonio

Parašytas: 2020-01-26, 21:33
arvyds13
Sveiki aludariai.
esu pradedantysis mėgėjas alaus daryme.
Susikūriau receptą su vyšnių skonio priedu.
Noriu sužinoti pastabas patobulima šiam receptui

Re: Alus su MJ Natūralus alaus skonio priedu"Cherry" vyšnių skonio

Parašytas: 2020-01-29, 20:44
STR
Sveikas,
Kelios pastabos:
1. Vadovaujuosi taisykle, kad skonio/aromato apynių kiekis standartiškai turi būti apie 2g/1 litre alaus. Tai pas tave gaunasi 0,5g/1L. Aš didinčiau.
2. Jeigu jau tiek daug dedi BEST Red X, tai Pale Ale salyklo nebedėčiau. Nebent pritrūkai truputį :) Bet čia nuomonės reikalas.
3. Tikrai nepatarčiau pirmiems kartams fermentacijos daryti žemesnėje nei 16C laipsnių. Ir iš principo, toks parašymas "14-21C" tai nekaip atrodo... Fermentacija turi vykti kuo stabilesnėje temperatūroje.
4. Dėl vyšnių "natūralaus alaus skonio priedo" nieko negaliu pasakyti ar patarti. Išvis esu nustebęs, kad galima iš buteliuko pridėti "natūralaus alaus skonio" į namuose verdamą alų :shock:

Re: Alus su MJ Natūralus alaus skonio priedu"Cherry" vyšnių skonio

Parašytas: 2020-01-30, 12:00
arvyds13
Dėkui už pastebėjimus pasinaudosiu patarimais na o dėl skonio vyšnių iš buteliuko kaip rimti aludariai suprantu nenaudoja aš noriu pabandyti kadangi šiuo metu neturiu vyšnių šaldytų :D

Re: Alus su MJ Natūralus alaus skonio priedu"Cherry" vyšnių skonio

Parašytas: 2020-01-30, 15:19
George
Su uogom apskritai atsargiai reikia.... Aš dariau su greipfurtais, spaudžiau sultis, tai sugadinau visa alų realiai, daugiau nebelendu su uogom/vaisiais prie alaus :D

Re: Alus su MJ Natūralus alaus skonio priedu"Cherry" vyšnių skonio

Parašytas: 2020-01-30, 18:26
arvyds13
Jo su uogom irgi turėjau patirties turbūt antras alus buvo su serbentais pirmas butelis sprogo kambary o likusius isšaudziau kaime :lol: šitam recepte bandysiu dėti vyšnių skonio priedą kur savas alus prekiauna.