Puslapis 1111

Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!

Parašytas: 2014-11-02, 21:40
gvolkas
Būsi adminas tada.


Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!

Parašytas: 2014-11-10, 06:13
Pawka
Penktadienį išpilsčiau savo pirmąjį sidrą į butelius.

Primenu - fermentavau pasterizuotas obuolių sultis visiškai sausai. Naudojau M02 Cider mieles, laikiau kambario kampe. Po poros savaičių perpyliau į antrinę. T.y. sidriukas pas mane stūkso jau 1,5 mėn.
Po mėnesio antrinėje - gėrimas pasikeitė nepažįstamai. Dingo rūgštumas, kuris darė sidrą nevartojamu. Jei šiuo metu jame būtų burbuliukų - netgi būtų galima vartoti.
Tačiau, būsiu kantrus. Ištirpdžiau ir supyliau rudo cukraus. Supilsčiau į flip-flopinius butelius. Palaikysiu savaitę - dvi kambary ir nešiu kur tamsiau. Kokia situacija pas jus?


Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!

Parašytas: 2014-11-10, 15:17
Zaibys
Nu siaip jau irgi perpilta i antrine, netgi 2 kartus jau. Ir stovejo ilga laika. Bet galvoju perpilt i 20ties litru buteli, ir dar pora menesiuku palaikyt, o tik tada pilstyt i butelius. Tik va nezinau ar tada vis dar uzsigazuos.


Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!

Parašytas: 2014-11-10, 15:31
sarunas.sarunas
Tarp kitko, šiemet netyčia gavosi puikus braškių sidras/putojantis vynas. Ne į temą, bet ieškau progų kam pasigirti :)


Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!

Parašytas: 2020-10-15, 19:14
kerla
Regis rašė:Sidras brandinimui pilstomas į stiklo butelius, nepriklausomai nuo kamščio tipo - apie tai jau rašiau. Auksinėms žuvelėms tiesiog pakartoju.
Dėl sulčiu, Maistra, esi neteisus. Trilitriakai yra postsovietinis hemorojus, kuris yra nepatogus ir pavojingas (plona siena ir didelė masė) transportuojant. Be to, dezinfekavimo metu jie įskyla, ilgainiui aptrupa dangtelio užsukimo vieta ir šiaip porno, kuris turi numirti, kai numirė juodai balti kineskopiniai televizoriai ir tavo minėti zapai.
Sultys pilstomos į plastikinius maišelius su kraneliu ir tinkamos saugoti iki dvejų metų. http://obuoliunamai.lt/pakuote
Tie, kas turi dujinius degiklius ir alų verda KEG'e su kraneliu ši darbą nudirbs su pasišvilpavimu ir šypsena veide. Tik reikia storų pirštinių, mat maišelis su pakaitintomis sultimis yra tikrai karštas.

Beje, jeigu saugojimo vieta bent kiek drėgna (pvz rūsys) - kartoninių dėžučių geriau net nepirkt. Per žiemą jos sutęžta ir nebelaiko maišelio svorio. Geriau pagal popierinį šabloną pasigamint medinę ar fanerinę dėžutę ir iš jos pilstyt sultis o maišelius tiesiog laikyti lentynose ar dėžėse.
PET'o bambaliai - gazirofkei, benzinas - automobiliams, dyzelis - traktoriams, dujos - viryklėms. Peace :)
Sveiki,

o ar ne per vėlu daryti iš šiek tiek pastovėjusių obuolių dabar sidrą? Gana nemažas kiekis nuo rudeninio derliaus liko. Nuo sulčių jau bloga būna kiekvieną žiemą. Taip norėtųsi kažką naujo pabandyti.

Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!

Parašytas: 2020-10-15, 20:35
Zalvarinis
Tikrai ne per vėlu.

Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!

Parašytas: 2020-10-15, 21:54
Krauzenas
O kodėl turėtų būt per vėlu? Jei turi obuolių ar sulčių, tai pirmyn. Kaip tik vakar šviežiai išspaudžiau 40l sulčių ir užraugiau obuolių vyną (sidrą užraugiau jau prieš dvi savaites).

P.S. sako kad iš pastovėjusių obuolių nelabai sultys bėga, bet pats nebandžiau. Jei nebėgs, gali daryt taip - išimk sėklas ir sutarkuok obuolius per elektrinę bulvinę tarką - užrauk visą tą masę/košę, po poros savaičių fermentacijos nuspausk tą masę ir vyną nupilk skaidrėjimui - iš mano praktikos taip gaunasi daug geresnis vynas nei vien iš sulčių (odelės duoda savo). Tik deja paskutiniais metais aptingau terliotis su tuo tarkavimu ir nuspaudimu - lengviau tiesiog paimt išspaustas sultis ir įbert mielių... :lol: