Nealkoholinis alaus
- Šamas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2012-01-12, 12:20
Nealkoholinis alaus
Neseniai gavau pasiūlymą pagaminti nealkoholinio alaus. Ką manot apie tai manau net nereikia sakyt, bet kaip toky dalyką pasigaminti? ar garinti etanoli po fermentacijos, ar neduot išsifermentuot, kiek salyklo naudot???
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nealkoholinis alaus
Manau, kad be šansų namų sąlygomis.
- Šamas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2012-01-12, 12:20
Re: Nealkoholinis alaus
O paraugus viena diena, po to valandėle pagarinus lauk alkoholy?
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Nealkoholinis alaus
Nenaudok mielių. Išverdi, atšaldai, į kegą, prisotini angliarūšte ir turi nealkoholinį alų.
Kažkur apie tai teko skaityti. JAV tai naujas trendas - "ultra session beer". Išgeri 16 bokalų alaus ir drąsiai gali vairuoti
Kažkur apie tai teko skaityti. JAV tai naujas trendas - "ultra session beer". Išgeri 16 bokalų alaus ir drąsiai gali vairuoti
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nealkoholinis alaus
Arti, tai kad reliai bus apyniuotas misos gėrimas. Geriau jau tada girą su apyniais daryti.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Nealkoholinis alaus
Gyti, čia jau terminalogija.
Nealkoholis alus irgi nėra alus. Nors suprantu, kad bravorai naudoja mielės.
Čia panašiai kaip "sūrus saldumynas". Pradžiai padarom saldų, o toliau atsveriam 2x druskos. Ir saldumynas ir ne
Nealkoholis alus irgi nėra alus. Nors suprantu, kad bravorai naudoja mielės.
Čia panašiai kaip "sūrus saldumynas". Pradžiai padarom saldų, o toliau atsveriam 2x druskos. Ir saldumynas ir ne
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Nealkoholinis alaus
Kaip paprastai, paprastam vartotojui, ne aludariui, paaiškinti kas yra "Apyniuotas misos gėrimas". Dviem žodžiais?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nealkoholinis alaus
Bet tas misos gėrimas net iš toli nebus panašus į alų. Geriau jau daryti 0,5 proc. ABV alų.
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Nealkoholinis alaus
Nefermentuotas alus.
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Nealkoholinis alaus
jei manęs neapgauna atmintis tai kažkur girdėjau kad komerciniai nealkoholiniai daromi principu, kad alus šaldomas, ir arti 0 alus užšąla o alkoholis ne. tada tas kas neužšąla nusipila o kas užšąla atitirpina ir užgazuoja angliarūgšte. tokiu keliu gaunasi du produktai nealkoholinis alus ir tas ale labai stiprus alus. bet tam manau reikia turėti tikslią šaldymo įrangą.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Nealkoholinis alaus
@west
Taip, toks būdas egzistuoja. Rodos vokiečiai pradėjo pirmi jį taikyti.
Yra net toks stilius: eisbock
@Maistra
Nebloga įdėja. Tik kuo tai skirtusi, nuo apyniuoto išrūgusio alaus pavirimo?
Taip, toks būdas egzistuoja. Rodos vokiečiai pradėjo pirmi jį taikyti.
Yra net toks stilius: eisbock
@Maistra
Nebloga įdėja. Tik kuo tai skirtusi, nuo apyniuoto išrūgusio alaus pavirimo?
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Nealkoholinis alaus
pavirinus mieles nebus naturalios angliarugstes visai. Vienintelis variantas uzgazuot dirbtinai. kiek zinau yra 2 gamybos budai - salinant susidariusius laipsnius o kitas neleidziant jiems susidaryti. Yra prekyboj misos gerimas - Karamisas (neapyniuota saldi misa) jis nuo nealkoholinio alaus gan nemazai skirias net jei ir butu apyniuotas. Nelabai isivaizduoju kaip namu salygom pasalinti abv galbut virint ir tada prifarsiruot CO2. Mintis kilo kad butu smagu tamsaus nealkoholinio alaus paragaut.
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Nealkoholinis alaus
o as skaiciau kad vynas tai tikriausia ir alus leidziamas per spec inertines dujas. Ir kazkokiu budu taip isvaromas alkoholis. Siuo budu neprarandamos skonines savybes.
- tomasz
- Pranešimai: 15
- Užsiregistravo: 2011-05-25, 20:01
Re: Nealkoholinis alaus
SUA raso, kad nealkoholini alu daro is paprasto spec dializes budu.
- Šamas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2012-01-12, 12:20
Re: Nealkoholinis alaus
Matau visokių pasvarstymų yra, dar gal atsiras idėjų kažkokiu ir tuomet kai kegai bus laisvi, pabandysiu kažka padaryt. Dėl co2 tai tikrai jei pravirti, tai dirbtinai reikės pildyti. Žinau kad slovakai išvedė mieles, kurios nedaro daugiau nei 0.5 abv.
Na turbūt tokių mielių bus sunku gauti..
Manau, jog būdas, kad trumpai paraugti (kai pradeda dirbti kokias 5h) ,bet daryti labai skysta misa, kad nesigautų tu laipsniu nors tu ka, ka apie tai manot???
Na turbūt tokių mielių bus sunku gauti..
Manau, jog būdas, kad trumpai paraugti (kai pradeda dirbti kokias 5h) ,bet daryti labai skysta misa, kad nesigautų tu laipsniu nors tu ka, ka apie tai manot???
- justinas
- Pranešimai: 109
- Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41
Re: Nealkoholinis alaus
@Gyti
manau logiškai mąstant tai jei gamintum silpną alų(0.5abv) tai automatiškai dėtum mažiau apynių. taigi šamas klausė kaip pagaminti nealchogollinį alų o ne apyniuotą misą
@Šamai
o kas tavo nuomuone skysta misa.20l vandens ant 0.5kg salyklo?
manau logiškai mąstant tai jei gamintum silpną alų(0.5abv) tai automatiškai dėtum mažiau apynių. taigi šamas klausė kaip pagaminti nealchogollinį alų o ne apyniuotą misą
@Šamai
o kas tavo nuomuone skysta misa.20l vandens ant 0.5kg salyklo?
- Šamas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2012-01-12, 12:20
Re: Nealkoholinis alaus
na jo, turbut panasiai, gal kiek daugiau, kad skonio butu, bet kad ir ne per saldu butu...zo, pabandysiu ir pasakysiu kas gavosi..tik va bėda kad co2 neturiu kaip y kega pripūst
- justinas
- Pranešimai: 109
- Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41
Re: Nealkoholinis alaus
nežinau, dabar patikrinau tai kad, 2kg salyklo duoda 2abv . tai reiktu 20l daryti su 0.5kg salyklo. nemanau, kad skonis gautusi. tas ir yra. pabandyk nusipirkti tos pačios įmonės alaus alhogolinio ir su laipsniais. pamatysi kur skirtumas
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Nealkoholinis alaus
vis tik manau kad skanesnio uz pirktini nealkoholinio nepagaminsi. Betkokiu atveju bus idomu suzinoti kuom viskas baigsis.
- Žaldokas
- Pranešimai: 64
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44
Re: Nealkoholinis alaus
Che che, na ką senieji guru. "Slabo" bealkoholinio alaus pasigaminti? Gaminamas alus įprasta technologija, po to alkoholis atskiriamas. Yra du būdai atskirti. 1 - distiliacija; 2 - šaldymas. Namų sąlygomis priimtinesnis 1. Tad Šamas galvoji teisinga linkme, tik išfermentuoti reikia pilnai, ne kokią dieną ar panašiai. Pasibaigus fermentacijai pili alų į katilą, kurį kiši į orkaitę, kaitini 82С temperatūroj 25-30 min. (etanolis garuoja prie 78С tačiau nepaslaptis, kad aluje yra ir sunkesnių ir lengvesnių frakcijų). Toliau seka staigus misos(bealk. alaus) atšaldymas (kaip ir po pirmo virimo)
Kaip gi su CO2? 3 variantai. 1 - dirbtinis prisotinimas (netinka). 2 - šviežių mielių ir cukraus uždavimas (hemarojus). 3 - Pasilieki "gyvo" nekaitinto alaus kiekį (rekomenduojama 1/3 bendro tūrio) ir sumaišai su kaitintu->atšaldytu . Pilstai alų. Lauki kantriau nei įprastai kol užsigazuos. Suprantama, kad 100% bealkoholinį alų pasiekti galima tik dirbtinai karbonizuojant, bet kam to reikia ?
Jei skaitai rusiškai originalas čia. Sėkmės, jei darysi butelaitį užsirezervuočiau
P.S.
Beja turint tam tikros srities specialistų taip galima pasigaminti 2-jų gėrimų. Kam gerą dalyką išmest
Kaip gi su CO2? 3 variantai. 1 - dirbtinis prisotinimas (netinka). 2 - šviežių mielių ir cukraus uždavimas (hemarojus). 3 - Pasilieki "gyvo" nekaitinto alaus kiekį (rekomenduojama 1/3 bendro tūrio) ir sumaišai su kaitintu->atšaldytu . Pilstai alų. Lauki kantriau nei įprastai kol užsigazuos. Suprantama, kad 100% bealkoholinį alų pasiekti galima tik dirbtinai karbonizuojant, bet kam to reikia ?
Jei skaitai rusiškai originalas čia. Sėkmės, jei darysi butelaitį užsirezervuočiau
P.S.
Beja turint tam tikros srities specialistų taip galima pasigaminti 2-jų gėrimų. Kam gerą dalyką išmest
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Nealkoholinis alaus
..pradžioj bealkoholinis alus, po to elektroninės cigaretės ir baigiasi viskas guminėm lėlėm
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Nealkoholinis alaus
@Žaldokas esi dares?
- Žaldokas
- Pranešimai: 64
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44
Re: Nealkoholinis alaus
@Maistra
Jei pas specialistus įranga "atatinkama" ir laikomasi technologijos tai gerčiau laisvai. Pramonėje, gaminant "parduotuvinį" nealkoholinį alų, taip pat nėra niekas išmetama patikėk.
Orkaitė geriau elektrinė žinoma.
@Vajėzus
Daręs nesu, nes man nealkoholinis alus nepatinka. Bet principe galiu laisvai pagaminti, nematau problemų. Vasarai reiks pamėginti tokio gėrimo atsigaivinimui. Rašo, kad naminis nealkoholinis alus yra skanesnis už pirktinį. Na ar verta stebėtis..
Bet dėti trigubai daugiau pastangų, kad gauti kažkokį "neda_alų"..? Reikia specialios priežasties
Jei pas specialistus įranga "atatinkama" ir laikomasi technologijos tai gerčiau laisvai. Pramonėje, gaminant "parduotuvinį" nealkoholinį alų, taip pat nėra niekas išmetama patikėk.
Orkaitė geriau elektrinė žinoma.
@Vajėzus
Daręs nesu, nes man nealkoholinis alus nepatinka. Bet principe galiu laisvai pagaminti, nematau problemų. Vasarai reiks pamėginti tokio gėrimo atsigaivinimui. Rašo, kad naminis nealkoholinis alus yra skanesnis už pirktinį. Na ar verta stebėtis..
Bet dėti trigubai daugiau pastangų, kad gauti kažkokį "neda_alų"..? Reikia specialios priežasties
- Žaldokas
- Pranešimai: 64
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44
Re: Nealkoholinis alaus
O kas gal mėginai, kad toks tikras? Jau elektra tai tikrai spirito garų neuždegsi. Be to kiek ten jų bus iš 5ABV. Gal daugiau dėl kvapo abejočiau.
- Žaldokas
- Pranešimai: 64
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44
Re: Nealkoholinis alaus
@Vidmantas
Hidrometro parodymų čia jokių nereikia. Išeinant iš to, kad išgarinamas visas alkoholis, jo kiekis galutiniame produkte skaičiuojamas tik atsižvelgiant į priemones naudojamas užgazavimui. T.y. arba papildomą cukrų, arba tą dalį alkoholio turinčios (nekaitintos) misos, atidėtos galutiniam sumaišymui. Arba pirma + antra.
Hidrometro parodymų čia jokių nereikia. Išeinant iš to, kad išgarinamas visas alkoholis, jo kiekis galutiniame produkte skaičiuojamas tik atsižvelgiant į priemones naudojamas užgazavimui. T.y. arba papildomą cukrų, arba tą dalį alkoholio turinčios (nekaitintos) misos, atidėtos galutiniam sumaišymui. Arba pirma + antra.
- Žaldokas
- Pranešimai: 64
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44
Re: Nealkoholinis alaus
Greitom primečiau, jei pasiliekam 1/3 5ABV (nekaitintos) misos sumaišymui, tai galutinis ABV bus 1,8%. Kad galutinis ABV tokiam recepte būtų 1% reikalingas sąntykis 1/5. Tačiau pvz. niekas netrukdo pradinį ABV daryti mažesnį. Arba užgazavimui skirtą dalį alaus daryti 2ABV (lengvą starteriuką), o kūno (kaitinamą) kokią nori (dėl pilnesnio skonio). Žodžiu fantazijai vietos yra.
- Šamas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2012-01-12, 12:20
Re: Nealkoholinis alaus
Na, labai gerų idėjų čia atsiskleidė, tad tikrai pravirsiu kai tik turėsiu kur pilstyt, planas vasario pradžioje...laukite tęsinio
- Šamas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2012-01-12, 12:20
Re: Nealkoholinis alaus
Va klausimas dėl apyniu, ar po alkoholio garinimo visas aromatas nedings? gal verta dar pridėti papildomai apynukų???
- Žaldokas
- Pranešimai: 64
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44
Re: Nealkoholinis alaus
Po garinimo dings visas aromatas ir didelė dalis kartumo. Tad arba sausas apyniavimas pilstant, arba apynių nuoviras. Aš daryčiau antruoju būdu.