Mėtinis kvietinis
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Mėtinis kvietinis
Sveiki,
žmona sugalvojo, kad nori mėtinio kvietinio Radau štai tokį receptą:
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/ ... eat-10g-v2
Kas išmanantis galėtų pakomentuoti?
žmona sugalvojo, kad nori mėtinio kvietinio Radau štai tokį receptą:
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/ ... eat-10g-v2
Kas išmanantis galėtų pakomentuoti?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Mėtinis kvietinis
05 mielės ir į mėtų aštruma atsižvelk ir bus gerai. Ibu sumažink iki 15-20.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mėtinis kvietinis
Jei šiandien dar neverdi ir žaliavų neužsipirkinėji, tai gal vakare galėčiau kažką daugiau "pamačyt". O pradžiai turiu klausimą kolegai - 05 ir kvietinis? Pagrįskite įžvalgą...
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: Mėtinis kvietinis
Dar neverdu, tik ruošiuosi, laukiu komentarų
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Mėtinis kvietinis
O 05 dėl amerikono specifikos, anie į kviečius apyniu prideda, tai mielių charakteris neturi permušti.
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Mėtinis kvietinis
Aš iš tų, kuriems kvietinis alus tas, kuriame tūno kvietinės mielės. Kviečių gali ir nebūti. Su paprastom mielėm ir 70proc kviečių man ne kvietinis
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Mėtinis kvietinis
Bandžiau dėti 20 gramų mėtų į fermentacijos pabaigą kvietinio. Aromato davė tokio žoliškumo (man nelabai), o poskonyje ateina toks šiek šaldantis mėtos efektas, bet tik pirmas savaites, paskui mėta kažkur pabėgo.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Mėtinis kvietinis
Dar mintis pasidaryti alkoholinės mėtų tinktūros ir į bokalą paprasto kvietinio įlašinti.
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Mėtinis kvietinis
arba primingui minton ar kaip ten jie vadinasi i butelius pagal svori
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mėtinis kvietinis
Kas dėl mielių, gal labiausiai tiktų WLP320, gal Wyeast 1010, o jei iš paprastesnių gali Blanche visai sueit. Nežinau dėl elio mielių - kažkaip palaikau Vidmanto versiją:) Misą šaldyti iki kokių 14-15C, fermentacija ne aukščiau 17С.
Su mėtom bėda. Jų tiek daug ir visokių, kad net patarti nežinia ką. Kad pailiustruot, pas save turime, rodos, 22 skirtingas.
Nenaudok pipirmėtės - kramtuškė ir staigiai slopsta. Idealu tokiam kvietiniui būtų citrininė arba apelsininė mėta, o gal žmona mėgsta šokoladą? Tada šokoladinė:) Šiaip labai neblogai turėtų atrodyti gauruotoji Mentha ×villosa - varpuotosios ir kvepiančiosios hibridas.
Apie pusę reiktų dėti tuoj po virimo į +-90C misą, kitą dalį palik antrinei. Jei žolė švari ir teisingai džiovinta/laikyta, galima ir tiesiai į alų. Jei nelabai, dezinfekuok spiritu ar bent jau degtine. Jei papildomai komentuoti receptą, stipriai per aukštas IBU nelabai ten tos mėtos turėtų jaustis. Tiek trumpai.
Su mėtom bėda. Jų tiek daug ir visokių, kad net patarti nežinia ką. Kad pailiustruot, pas save turime, rodos, 22 skirtingas.
Nenaudok pipirmėtės - kramtuškė ir staigiai slopsta. Idealu tokiam kvietiniui būtų citrininė arba apelsininė mėta, o gal žmona mėgsta šokoladą? Tada šokoladinė:) Šiaip labai neblogai turėtų atrodyti gauruotoji Mentha ×villosa - varpuotosios ir kvepiančiosios hibridas.
Apie pusę reiktų dėti tuoj po virimo į +-90C misą, kitą dalį palik antrinei. Jei žolė švari ir teisingai džiovinta/laikyta, galima ir tiesiai į alų. Jei nelabai, dezinfekuok spiritu ar bent jau degtine. Jei papildomai komentuoti receptą, stipriai per aukštas IBU nelabai ten tos mėtos turėtų jaustis. Tiek trumpai.
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Mėtinis kvietinis
Sto pūdovai Alaus Čekuolis
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: Mėtinis kvietinis
Ačiū visiems
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: Mėtinis kvietinis
Po visokių užlaikymų sukurpiau tokį receptą:
http://www.aludariuklubas.lt/alus/recep ... -kvietinis
Labiausiai neramu dėl mėtų kiekio. Jokio supratimo tame neturiu. Kokie būtų patarimai?
http://www.aludariuklubas.lt/alus/recep ... -kvietinis
Labiausiai neramu dėl mėtų kiekio. Jokio supratimo tame neturiu. Kokie būtų patarimai?
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2017-04-09, 13:20
Re: Mėtinis kvietinis
Gal dar kas esate bandę dėti mėtos į alų, koki pastebėjimai ir patarimai?