Mėtinis kvietinis

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
SkyNaras
Pranešimai: 170
Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52

Mėtinis kvietinis

Standartinė SkyNaras »

Sveiki,

žmona sugalvojo, kad nori mėtinio kvietinio :) Radau štai tokį receptą:
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/ ... eat-10g-v2

Kas išmanantis galėtų pakomentuoti?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė Lrytas1 »

05 mielės ir į mėtų aštruma atsižvelk ir bus gerai. Ibu sumažink iki 15-20.
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė Peckelis »

Jei šiandien dar neverdi ir žaliavų neužsipirkinėji, tai gal vakare galėčiau kažką daugiau "pamačyt". O pradžiai turiu klausimą kolegai - 05 ir kvietinis? Pagrįskite įžvalgą...
Vartotojo avataras
SkyNaras
Pranešimai: 170
Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė SkyNaras »

Dar neverdu, tik ruošiuosi, laukiu komentarų :)
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė Lrytas1 »

O 05 dėl amerikono specifikos, anie į kviečius apyniu prideda, tai mielių charakteris neturi permušti.
Vartotojo avataras
vidmantas
Pranešimai: 301
Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė vidmantas »

Aš iš tų, kuriems kvietinis alus tas, kuriame tūno kvietinės mielės. Kviečių gali ir nebūti. Su paprastom mielėm ir 70proc kviečių man ne kvietinis :)
Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 576
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė Zalvarinis »

Bandžiau dėti 20 gramų mėtų į fermentacijos pabaigą kvietinio. Aromato davė tokio žoliškumo (man nelabai), o poskonyje ateina toks šiek šaldantis mėtos efektas, bet tik pirmas savaites, paskui mėta kažkur pabėgo.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė Lrytas1 »

Dar mintis pasidaryti alkoholinės mėtų tinktūros ir į bokalą paprasto kvietinio įlašinti.
Vartotojo avataras
vidmantas
Pranešimai: 301
Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė vidmantas »

arba primingui minton ar kaip ten jie vadinasi i butelius pagal svori :)
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė Peckelis »

Kas dėl mielių, gal labiausiai tiktų WLP320, gal Wyeast 1010, o jei iš paprastesnių gali Blanche visai sueit. Nežinau dėl elio mielių - kažkaip palaikau Vidmanto versiją:) Misą šaldyti iki kokių 14-15C, fermentacija ne aukščiau 17С.
Su mėtom bėda. Jų tiek daug ir visokių, kad net patarti nežinia ką. Kad pailiustruot, pas save turime, rodos, 22 skirtingas.
Nenaudok pipirmėtės - kramtuškė ir staigiai slopsta. Idealu tokiam kvietiniui būtų citrininė arba apelsininė mėta, o gal žmona mėgsta šokoladą? Tada šokoladinė:) Šiaip labai neblogai turėtų atrodyti gauruotoji Mentha ×villosa - varpuotosios ir kvepiančiosios hibridas.
Apie pusę reiktų dėti tuoj po virimo į +-90C misą, kitą dalį palik antrinei. Jei žolė švari ir teisingai džiovinta/laikyta, galima ir tiesiai į alų. Jei nelabai, dezinfekuok spiritu ar bent jau degtine. Jei papildomai komentuoti receptą, stipriai per aukštas IBU nelabai ten tos mėtos turėtų jaustis. Tiek trumpai.
Vartotojo avataras
vidmantas
Pranešimai: 301
Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė vidmantas »

Sto pūdovai Alaus Čekuolis :D :D :D
Vartotojo avataras
SkyNaras
Pranešimai: 170
Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė SkyNaras »

Ačiū visiems :)
Vartotojo avataras
SkyNaras
Pranešimai: 170
Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė SkyNaras »

Po visokių užlaikymų sukurpiau tokį receptą:
http://www.aludariuklubas.lt/alus/recep ... -kvietinis
Labiausiai neramu dėl mėtų kiekio. Jokio supratimo tame neturiu. Kokie būtų patarimai?
Mindigas
Pranešimai: 36
Užsiregistravo: 2017-04-09, 13:20

Re: Mėtinis kvietinis

Standartinė Mindigas »

Gal dar kas esate bandę dėti mėtos į alų, koki pastebėjimai ir patarimai?
ATSAKYTI