Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
-
- Pranešimai: 22
- Užsiregistravo: 2016-05-01, 18:46
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Na ten skrudinto salyklo gana daug ir neparašyta ar jį kartu salint ar mirkyt atskirai... O su tais alaus stiliais tai sunku dar man susigaudyt kame ten kas. Reikės pasidomėt. Šiaip noriu tamsaus, ~5-6.5 laipsnių ir kokio 30 IBU. Dar, kad nebūtų labai daug skirtingų salyklų...
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Jei tavo vanduo minkštas ir šiaip jei specialiai neruoši vandens - tada geriau atskirai tamsius mirkyt (koks bebūtų receptas).
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Drąsus pareiškimasGiN rašė:Jei tavo vanduo minkštas ir šiaip jei specialiai neruoši vandens - tada geriau atskirai tamsius mirkyt (koks bebūtų receptas).
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Ar taip cituoti?Maistra rašė:Baikit jūs cituot paskutinį atsakymą, vaizdzelis tai kaip iš Vasaros 5.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Viso cituoti prasmės nėra, o dalį, į kurią atsakoma - yra.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Lrytas1, pasakyk, kodėl mano pareiškimas drąsus? Juk ne pasišpilkuoti čia susirinkom. Dabar naujokas skaito ir galvoja, kas čia vyksta?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Nu mūsų minkštas vanduo tai bikarbonatų koki 150-200 mg/l, daugumai aliukų iki kokių 60EBC ne tik, kad salyklus visus į salinimą sudėti tokiems reikia, bet ir vos ne rūgšties prašosi, kad salinimo PH būtu proto ribose.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
Kas blogiau - ar rūgštumas galutiniam produkte, ar mažas efektyvumas dėl PH?
-
- Pranešimai: 22
- Užsiregistravo: 2016-05-01, 18:46
Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos
O jei vietoj Vienos dėti BEST Heidelberg?Maistra rašė:Pradėk nuo paprato recepto. Pvz. gali paimt vien tik Vienos salyklą ir Northern brewer apynius, mieles notingem.