Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

ATSAKYTI
Povilas
Pranešimai: 22
Užsiregistravo: 2016-05-01, 18:46

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė Povilas »

Na ten skrudinto salyklo gana daug ir neparašyta ar jį kartu salint ar mirkyt atskirai... O su tais alaus stiliais tai sunku dar man susigaudyt kame ten kas. Reikės pasidomėt. Šiaip noriu tamsaus, ~5-6.5 laipsnių ir kokio 30 IBU. Dar, kad nebūtų labai daug skirtingų salyklų...
Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė GiN »

Jei tavo vanduo minkštas ir šiaip jei specialiai neruoši vandens - tada geriau atskirai tamsius mirkyt (koks bebūtų receptas).
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė Lrytas1 »

GiN rašė:Jei tavo vanduo minkštas ir šiaip jei specialiai neruoši vandens - tada geriau atskirai tamsius mirkyt (koks bebūtų receptas).
Drąsus pareiškimas :)
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė Gytis »

Maistra rašė:Baikit jūs cituot paskutinį atsakymą, vaizdzelis tai kaip iš Vasaros 5. :mrgreen:
Ar taip cituoti? :lol:
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė Gytis »

Viso cituoti prasmės nėra, o dalį, į kurią atsakoma - yra.
Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė GiN »

Lrytas1, pasakyk, kodėl mano pareiškimas drąsus? Juk ne pasišpilkuoti čia susirinkom. Dabar naujokas skaito ir galvoja, kas čia vyksta?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė Lrytas1 »

Nu mūsų minkštas vanduo tai bikarbonatų koki 150-200 mg/l, daugumai aliukų iki kokių 60EBC ne tik, kad salyklus visus į salinimą sudėti tokiems reikia, bet ir vos ne rūgšties prašosi, kad salinimo PH būtu proto ribose.
Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė GiN »

Kas blogiau - ar rūgštumas galutiniam produkte, ar mažas efektyvumas dėl PH?
Povilas
Pranešimai: 22
Užsiregistravo: 2016-05-01, 18:46

Re: Nusprendžiau išsivirti alaus po ilgos pertraukos

Standartinė Povilas »

Maistra rašė:Pradėk nuo paprato recepto. Pvz. gali paimt vien tik Vienos salyklą ir Northern brewer apynius, mieles notingem.
O jei vietoj Vienos dėti BEST Heidelberg?
ATSAKYTI