Alus su rugiais

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Alus su rugiais

Standartinė Gytis »

Norėčiau išsivirti alų, kuriame būtų aiškiai jaučiamas rugių skonis, bet kad ruginio salyklo būtų kaip galima mažesnis kiekis. 10 procentų ruginio salyklo užteks ar ne? Šiaip planuoju apie 30 EBC ir 20-22 IBU, dėl mielių nesu apsisprendęs, bet turbūt naudosiu brewferm top, nes turiu.

Būtų gerai išgirsti nuomonę, pagrįstą praktiniu patyrimu, nes gūglinti tai aš moku.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Alus su rugiais

Standartinė Lrytas1 »

30% ne labai jaučiasi. Praktika.
Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Alus su rugiais

Standartinė AntaKalnietis »

O kaži ką duotų nesalykinių rugių (tiesiog paprastų/nedaigintų rugio ar kvietrugio grūdų) įdėjimas? Ir ne tik rugių, bet ir kiti variantai įdomūs - kvietys ar nesalinti miežio grūdai (buvau kažkada interneto platybėse radęs receptuką su 1 kg nesalyklinių miežių ant 5 kg bazinio/Pilsnerio ir berods 0,5 kg Crystal)?
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Alus su rugiais

Standartinė Gytis »

Kaip 20 proc. rugio įtakos tekinimą? Reikia tuo rūpintis, ar nereikia?
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Alus su rugiais

Standartinė Gytis »

Tai ačiū, kolegos. Bandysiu 20 proc.
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Alus su rugiais

Standartinė Gytis »

Vienžo padariau su 20 proc, jau buteliuose. Gerai jaučiasi rugių kvapas ir skonis. Galvoju ar ne per daug. Bet gal ir gerai, bus matyti vėliau.
Misa tekėjo be problemų.
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Alus su rugiais

Standartinė Gytis »

Salinau su baltymų pauze :)
ATSAKYTI