Lagerio mielės po fermentacijos

Rickonn
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: 2019-01-29, 21:42

Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė Rickonn » 2020-02-26, 12:25

Sveiki,

Iki šiol virdavau tik elius ir atėjo noras išbandyti lageriuka. Išsifermentavo pirmasis bandymas ir pradarius kibirą mieles radau ne tokias, kaip įprastai gražiai vienu sluoksniu nusėdusias dugne, bet vaizdas labiau priminė varškės gabalus (kai rūgusį pieną šildai atsitinka tas pats :) Kvapas nėra blogas, bet skonyje jaučiasi neerzinanti rūgštelė - palikau antrinėj f.
Vis gi klausimas - ar pasigavau bakteriją kažkokią, ar taip ir turėtų būti su lagerinėmis mielėmis. Mielės Diamond Lager 2pak. - 25l misos, F. temperatūra 7-8C 3sav.
Pilti lauk nepilsiu - žiūrėsiu kas gausis, bet įdomu ko galima tikėtis. Ačiū už nuomones!

Awtas
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė Awtas » 2020-02-27, 00:20

Kažkada ir man taip buvo, nebepamenu kokios, bet vieną kartą mielės sukrito į tokius gabalus. Keisto skonio nebuvo, išpilsčius viskas irgi lyg ir normaliai. Jei atmintis nemeluoja, su kukurūzais tada viriau.

Rickonn
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: 2019-01-29, 21:42

Re: Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė Rickonn » 2020-02-27, 10:57

Aš dėjau kadagio uogų, tai gal iš tikro turėjo įtakos

George
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-05-02, 20:42

Re: Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė George » 2020-02-27, 12:41

Tai rūgštelė ir bus nuo uogų.

Vartotojo avataras
gi-bi
Pranešimai: 76
Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32

Re: Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė gi-bi » 2020-02-27, 15:00

Šioms mielėms rekomenduojama fermentavimo temperatūra 10-15 C.
Bet kodėl atsirado rūgštelė?Parašyk:
-kokia buvo misos temperatūra kai sudėjai mieles;
-dėjai sausas ar rehidruotas;
-7...8 laipsniai buvo viduje ar išorėje.
Manau kadugio uogos čia nieko dėtos.

Rickonn
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: 2019-01-29, 21:42

Re: Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė Rickonn » 2020-03-03, 15:16

Mieles dėjau porą valandų palaikęs indelyje su virintu vandeniu nurodytoj temp.(taip, kaip ant pakelio buvo parašyta). Misos T buvo 12C, o laikyta prie 7C išorės temperatūra - fermenterio viduje dar neturiu kaip pamatuoti.
Šiandien susiruošiau pilstyti - praėjo 3,5sav. (po 2sav. perpyliau į antrinę - be priedų), keista, tačiau jokios papildomos rūgštelės ar kvapo nebėra-viskas palei mano skonio supratima gavosi neblogai, nors prieš tai įtariau, kad liks tik nevykęs sidras iš šito bandymo. Panašu, kad visgi pavyko lageriukas :) , aišku dar reikia palaukti kol bus galima įvertinti.
Ne į temą, bet gal kas pasakys - supilsčius į butelius reikia laikyti taip pat žemoje T ar geriau ~+18?

Awtas
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė Awtas » 2020-03-05, 13:47

Laikyk tokioje, kad mielės dar valgytų cukrų, kitaip neužsigazuos. Alaus skonis dar turėtų būt geresnis po kokių 4-6 savaičių.

Rickonn
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: 2019-01-29, 21:42

Re: Lagerio mielės po fermentacijos

Standartinė Rickonn » 2020-03-30, 18:29

Šiaip alutis gavosi puikus :) nežinau kas tom mielėm buvo nutikę, bet jas išlaikiau ir pagaminus starterį, jas gerai išplakus, užpyliau su tom pačiom sekantį lageriuką ir jau trečią dieną gražiai burbulinuojasi :)