Nealkoholinis alus

Zhiniukas
Pranešimai: 222
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Nealkoholinis alus

Standartinė Zhiniukas » 2020-10-27, 15:16

Sveiki.
Forumiuko pagyvinimui pradedu naują temą. Nealkoholiniai (iki 0.5%) ir mažai alkoholio (iki1.5%) turintys alūs. Rašykit savo patirtis ir žinias.

Zhiniukas
Pranešimai: 222
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Nealkoholinis alus

Standartinė Zhiniukas » 2020-10-27, 15:25

Mano patirtis.
Mažai alkoholio turintį alų galima padaryti įprastu metodu naudojant mieles, kurios visai nevirškina sunkiųjų cukrų. Pvz FM601 Senalio mielės nuo 1.018 suvalgo iki 1.012 -1.014. Kai salinta prie 72-74 laipsnių.
Yra speciios nealkoholinių alų mielės Saccharomycodes Ludwigii. Jos visai nevalgo maltozės. Mano patirtis su jomis nekokia. Porą kartų dariau. Gal mielės ne kokios, gal užkrėčiau alų paprastom mielėm, bet jos viską suvalgė iki 0. Pridėtas tankio kitimo grafikas po paskutinio virimo.

Screenshot_20201027-152405_Opera.jpg
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

Zhiniukas
Pranešimai: 222
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Nealkoholinis alus

Standartinė Zhiniukas » 2020-10-27, 15:27

Kitas klausimas.
Kaip gaminant 1.015-1.020 pradinio tankio alų padaryti, kad jis turėtų pakankamai kūno.
Aš tam naudoju crystal ir caramel salyklus, kurie turi daug sunkiai fermentuojamų cukrų.

Awtas
Pranešimai: 92
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Nealkoholinis alus

Standartinė Awtas » 2020-10-30, 00:32

kalnapilis gyyrėsi, kad turi mielių, kur mielės pirėdę cukraus neišskiria alkoholio. Tai reik, kad kas išneštų kokį puodelį iš daryklos.
Jei rimčiau, atradus mieles, kurios nevalgys cukraus.. kas iš to? Ką tos mielės tada veiks? Jei nieko nevalgys, tai niekuo ir neprisidės prie to alaus.
O jei virt žemo tankio misą ~1010 ir pasibaigus fermentacijai gazuot su CO2?

Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 560
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Nealkoholinis alus

Standartinė Zalvarinis » 2020-10-30, 06:22

Tai Kalnapilis bent seniau ir naudojo Žiniuko rašomas mieles - Saccharomycodes Ludwigii

Zhiniukas
Pranešimai: 222
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Nealkoholinis alus

Standartinė Zhiniukas » 2020-10-30, 16:54

Awtas rašė:O jei virt žemo tankio misą ~1010 ir pasibaigus fermentacijai gazuot su CO2?

Išvirus tokią misą po fermentacijos gausi apynuotą vandenėlį visai be kūno. Užgazuotą su CO2.

Krauzenas
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Nealkoholinis alus

Standartinė Krauzenas » 2020-11-02, 18:55

Zhiniukas rašė:Išvirus tokią misą po fermentacijos gausi apynuotą vandenėlį visai be kūno. Užgazuotą su CO2.

Sakykit ką norit, bet man komerciniai nealkoholiniai būtent tokie ir yra - gazuoti vandenėliai be kūno.. Kažkada bandžiau padaryti eksperimentą - spirito pagalba pakėliau komercinio nealkoholinio alaus ABV iki 5%, ir kūno pojūtis pagerėjo - mano subtilia nuomone be alkoholio nelabai ką pasieksi...