O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2015-10-27, 18:26
O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Gal ir kvailas klausimas, bet vistik paklausiu. O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti. gal alus pasisavintų angliarūgštės ir būtų užsigazavęs? panašiai kaip čia užgazuoja vandenį http://www.sodastream.co.uk/
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Kaip tu įsivaizduoji CO2 įpūtimą į atidarytą butelį? Sodastrem yra slėginis indas. Jeigu į atidarytą butelį įpūsi angliarūgštės, tai viską ištaškysi ir viskas.
Jeigu nori daryti dirbtinį užgazavimą, reikia kego - tada įpūti CO2 (susidaro slėgis), palaikai šaltai ir turi užgazuotą alų.
Jeigu nori daryti dirbtinį užgazavimą, reikia kego - tada įpūti CO2 (susidaro slėgis), palaikai šaltai ir turi užgazuotą alų.
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2015-10-27, 18:26
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Sorry, nepagalvojau kokiu būdu alus įsisavina CO2
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
CO2 aluje tiesiog ištirpsta. Tirpumas priklauso nuo temperatūros - kuo žemesnė temperatūra, tuo tirpumas didesnis.
[attachment=0]solubility-co2-water.png[/attachment]
[attachment=0]solubility-co2-water.png[/attachment]
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2015-10-27, 18:26
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Bet tada ir nuo slėgio priklauso, pagal šį grafiką:
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2015-10-27, 18:26
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Radau kaip užgazuoja butelius šiame video, tačiau atrodo ilgas procesas
https://www.youtube.com/watch?v=orpfub1Q-AI
Paprasčiausiai turbūt būtų kaip GIN rašė, kege užgazuoti ir tada į butelius išpilstyti
https://www.youtube.com/watch?v=orpfub1Q-AI
Paprasčiausiai turbūt būtų kaip GIN rašė, kege užgazuoti ir tada į butelius išpilstyti
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Aš užsisakiau kinietišką tokio išpilstymo aparato kloną. Kai atvažiuos, parašysiu įspūdžius.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Turiu tokį, įspūdžiai laibi nevienareikšmiški, ten atskiras mokslas sugaudyti co2 kiekį kege, nes jei nors čiut čiut per daug tai viskas lipa putomis.
- gi-bi
- Pranešimai: 90
- Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Aš užgazuoju kege ir pilstau su tokiu:
https://www.aliexpress.com/item/High-qu ... 0.0.7393nv
https://www.aliexpress.com/item/High-qu ... 0.0.7393nv
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Gi-bi pilstai į PET ? Į stiklą reikia perėjimų?
- gi-bi
- Pranešimai: 90
- Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Laikau Cornelius statinaitėje.
Į PET įsipilu kiek tam kartui reikia.
Taip, į stiklą reikia perėjimų.Apie tai šiame forume jau rašė Burbulas.
Į PET įsipilu kiek tam kartui reikia.
Taip, į stiklą reikia perėjimų.Apie tai šiame forume jau rašė Burbulas.
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Išbandžiau alaus šautuvą. Pilasi labai gerai. Tiesa, reikia ilgos ir plonos žarnelės. Aš naudojau 4,5 - 5 mm diametro apie 2,5 m ilgio žarnelę, apvyniotą apie kegą. Pirmame butelyje susidarė kokie 2 cm putų, kiti buteliai pildėsi visai neputodami. Alus buvo šaltas (po žmogšalos naktį laikytas automobilyje). CO2 slėgis į kegą apie 1,3 bar.Zhiniukas rašė:Aš užsisakiau kinietišką tokio išpilstymo aparato kloną. Kai atvažiuos, parašysiu įspūdžius.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Kur pirkai, kiek mokėjai, per kiek atkeliavo?
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Labai priklauso nuo kego užgazavimo.
Jei pergazuotas ,(puses metu miežių vynas)labai putoja. jei pakankamai šviežias -ne.
atšaldau maximaliai (~+2,-2C) ir SLEGIS 0,3-0,5.,tada dar pilasi ,jei daugiau slėgio-putos.
nežinau kaip tau pavyko prie 1.3 pripylt.
Jei pergazuotas ,(puses metu miežių vynas)labai putoja. jei pakankamai šviežias -ne.
atšaldau maximaliai (~+2,-2C) ir SLEGIS 0,3-0,5.,tada dar pilasi ,jei daugiau slėgio-putos.
nežinau kaip tau pavyko prie 1.3 pripylt.
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Matyt alus persigazavęs nebuvo. Be to per ploną ir ilgą žarnelę jis vos bėga ir prie 1,3 baro.elis rašė: nežinau kaip tau pavyko prie 1.3 pripylt.
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
A.. dar pamiršau pasakyt,kad butelius irgi atšaldau.
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Tiesa,atrodo kad gal ir daug pypinimosi
fermentacija
antrinė ir brandinimas kege
supilstymas į butelius (imliausias laiko atžvilgiu)
bet pastebėjau ,kad brandintas kege ir išpilstytas į butelius žymiai skanesnis ir kokybiškesnis alutis (drumzlių-skaidrumo, karbonizacijos,skoninių savybių),nei po antrinės į butelius ar dar blogiau iš pirminės į butelius.
Tep ,kad verta.tikrai verta!
fermentacija
antrinė ir brandinimas kege
supilstymas į butelius (imliausias laiko atžvilgiu)
bet pastebėjau ,kad brandintas kege ir išpilstytas į butelius žymiai skanesnis ir kokybiškesnis alutis (drumzlių-skaidrumo, karbonizacijos,skoninių savybių),nei po antrinės į butelius ar dar blogiau iš pirminės į butelius.
Tep ,kad verta.tikrai verta!
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Eli, kokio ilgio ir storio tavo žarnelė? Kad ir kaip keistai beskambėtų šis klausimas
Tai labai daug reiškia putojimo mažinimui (kuo ilgesnė ir kuo mažesnio diametro, jeigu grubiai imant, bet šiaip reiktų paskaičiuoti).
Tai labai daug reiškia putojimo mažinimui (kuo ilgesnė ir kuo mažesnio diametro, jeigu grubiai imant, bet šiaip reiktų paskaičiuoti).
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Standartinė kuri būna prie to pistoleto pardavime.Bet po truputį pradedu prieiti išvados,po ilgalaikių mokslinių-praktinių bandymų dėl (ne)putojimo,kad:
Dabar chebra ĮSIMINKIT: kad:
1. Alus ir buteliai turi būti šalti maximaliai:tada nors iš ąsočio pilk nebus putų.
2.Alaus kelias nuo kego dugno iki butelio dugno turi būti lygus arba siaurėjantis,t.y. jei sujungime iš siauresnio į platesnį -visalaik bus puta.sujungimų minimaliai ir kuo toliau turi vidinis alaus kelio diametras turi siaurėti.
----------------------------- ---------------------
kegas --- -------------------------------------
--- -------------------------------------- butelis
----------------------------------------------------
ir būtent žarnos turi susijungti plonesnė į storesnę
nenusiunčia normaliai nupiešto paveiksliuko ,suformatuoja kažkaip automatiškai
Dabar chebra ĮSIMINKIT: kad:
1. Alus ir buteliai turi būti šalti maximaliai:tada nors iš ąsočio pilk nebus putų.
2.Alaus kelias nuo kego dugno iki butelio dugno turi būti lygus arba siaurėjantis,t.y. jei sujungime iš siauresnio į platesnį -visalaik bus puta.sujungimų minimaliai ir kuo toliau turi vidinis alaus kelio diametras turi siaurėti.
----------------------------- ---------------------
kegas --- -------------------------------------
--- -------------------------------------- butelis
----------------------------------------------------
ir būtent žarnos turi susijungti plonesnė į storesnę
nenusiunčia normaliai nupiešto paveiksliuko ,suformatuoja kažkaip automatiškai
Paskutinį kartą redagavo 2 elis. Iš viso redaguota 2017 kartus.
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2015-10-27, 18:26
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
O keg'e brandinama sudarius slėgį?
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Pirkau šitą. Kainavo 22$, atkeliavo per mėnesį ar truputį daugiau. Komplekte buvo abu ball lock pajungimai kegui.GiN rašė:Kur pirkai, kiek mokėjai, per kiek atkeliavo?
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: O jeigu pabandžius tiesiogiai angliarūgštės iš baliono į alaus butelį ir jį uždaryti.
Nebrangu, nes vien jungtys kainuoja. Bet dabar ten rodo kainą 38$