Nevyksta fermentacija
-
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2017-01-23, 11:40
Nevyksta fermentacija
Svaiki, aludariai,
vakar viriau alų ir viskas labai gerai sekėsi, vienintėlis dalykas, kurį dariau ne pagal taisykles tai kad išvirtą misą šaldžiau balkone Prieš valandą iki atšalimo užpyliau mieles kambario temperatūros vandeniu ir supyliau į 24 laipsnių temperatūros misą. Jau praėjo 7 valandos po mielių įdėjimo bet burbuliatotrius nerodo jokio veiksmo, nežnau ar kažką padariau ne taip ar esu labai nekantrus. Kiek pamenu iš kitų virimų tai po 6 valandų eidavo iš proto tas burbuliatorius, o dabar nieko. Naudojau US-05 mieles, viriau pale ale. Galvoju ar dabar geriau palaukt ar įdėt dar mielių, turiu dar pusę pakelio US-05(rezervuotas kitam virimui) ir pusę pakelio S-04(nuo kažkada liko).
vakar viriau alų ir viskas labai gerai sekėsi, vienintėlis dalykas, kurį dariau ne pagal taisykles tai kad išvirtą misą šaldžiau balkone Prieš valandą iki atšalimo užpyliau mieles kambario temperatūros vandeniu ir supyliau į 24 laipsnių temperatūros misą. Jau praėjo 7 valandos po mielių įdėjimo bet burbuliatotrius nerodo jokio veiksmo, nežnau ar kažką padariau ne taip ar esu labai nekantrus. Kiek pamenu iš kitų virimų tai po 6 valandų eidavo iš proto tas burbuliatorius, o dabar nieko. Naudojau US-05 mieles, viriau pale ale. Galvoju ar dabar geriau palaukt ar įdėt dar mielių, turiu dar pusę pakelio US-05(rezervuotas kitam virimui) ir pusę pakelio S-04(nuo kažkada liko).
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
-
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2017-01-23, 11:40
Re: Nevyksta fermentacija
Jau 12 valandų praėjo, bet vis dar niekas nevyksta - suburbuliavo kelis kartus ir viskas. Neramu kažkaip
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nevyksta fermentacija
Kantrybės. O šiaip gali pakelti dangtį ir pažiūrėti. Gal jau puta formuojasi.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Nevyksta fermentacija
Kiek dėjai mielių? Ar rehidravai prieš dedamas? Jei jau suburbuliavo, vadinasi kažkas vyksta, palauk dar.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nevyksta fermentacija
Tai gal jau vyksta?
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Nevyksta fermentacija
Maistra, aš ne ką mažiau operatyvesnis už patį paklausėją Toks jausmas, kad kitiems labiau rūpi, ar jam užsikūrė, ar ne, negu jam pačiam
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Nevyksta fermentacija
Spėju, kad vyksta, nes kitaip būtų papildomų klausimų. Aš paklausiau su mintim šitą įrašą palikti ateičiai, nes tai yra nuolatinis naujokų klausimas. Nu tipo nevyksta->palauk->jau vyksta.
-
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2017-01-23, 11:40
Re: Nevyksta fermentacija
Na taip, buvo kaip ir visiem naujokam, po 36 valandų užsikūrė, ačiū už atsakymus
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Nevyksta fermentacija
Tai kitą mėnesį privaloma atvykti į kurį nors aludarių susitikimą (savo miesto) ir už pagalbą pavaišint savo alumi
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Nevyksta fermentacija
Galima ir į svetimo miesto aludariu susitikimą ateiti, nieks neišvarys
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Nevyksta fermentacija
Pas mane po 36 h fermentacija (co2) į pabaigą...
Aišku mielės mėnesį pakankintos
Aišku mielės mėnesį pakankintos
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Nevyksta fermentacija
Ar jūs Maistra turite omenyje, kad kai mielės greit suvartoja cukrų - degustuotojui galvą skaudės?
Jei taip gal galite plačiau šį reiškinį pakomentuot arba bent nukreipti?
Ačiū.
Jei taip gal galite plačiau šį reiškinį pakomentuot arba bent nukreipti?
Ačiū.
-
- Pranešimai: 31
- Užsiregistravo: 2016-09-16, 13:23
Re: Nevyksta fermentacija
Andriau, pabandyt pamatuoti SG, jei bus mažesnis nei OG vadinasi dirba mielės.
Sandariai įstatei burbuliatorių? dangtį uždarei sandariai?
Sandariai įstatei burbuliatorių? dangtį uždarei sandariai?
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Nevyksta fermentacija
Aha... Pas mane Mauri brew weiss jų darbinė 15-30. Aplinka 20. Kitą alų nešiu į sklepą kur 15.
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Nevyksta fermentacija
Ačiū Šarai už patarimus bet pas mane per gerai mielės cukrų vartoja šaldyt reiks
-
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2016-11-14, 13:03
Re: Nevyksta fermentacija
Nekurdamas naujos temos, pasiklausiu čia:
Receptas: Bazinis 5kg, Miuncheno 2 kg, Roasted black 0,1kg. Apyniai - Magnum. Mielės - Nottingham. Kaip priedą virimo pabaigoj (10min iki galo) dėjau 100g traiškytų skrudintų kanapių ir 5g kerpenos. OG gavosi apie 1.072. Uždėjau mieles, po kelių dienų pradėjo gražiai "purpsėti", pamatavau SG gal po savaitės su biškiu ir buvo 1.035. Esmė, kad pirmą kart naudojau refraktometrą, nes hidrometras sudužo ir neturėjau kaip palyginti, bet OG rodė normaliai, pagal receptą, vandeniui irgi rodo 1.000, tai matavimo rezultatai, tikėtina, kad teisingi. Palikau stovėti dar iki 2 sav. rūsyje (temp apie 16C), bet rezultatas nepakito. Pernešiau į kambary (temp. 21C), sukėliau mieles, tai dabar vis girdisi, kad "purpsi" bet taip kas kelias min. vienas burbulas iššoka. SG nukrito iki 1.030.
Vakar dar uždėjau papildomai turėtų mielių (nuo mielių pyrago (berods S4), sumaišiau su saldintų šiltu vandeniu (kaip užgazavimui darom) ir užpyliau ant viršaus, bet ryte suintensyvėjimo nepastebėjau... Viso jau 3 sav. fermentuojasi.
Klausimas - Ar dar laukti kažkiek, ar jau bandyt pilstyt? Kažkaip su baisoka su 1.030..
Ačiū
Peace
Receptas: Bazinis 5kg, Miuncheno 2 kg, Roasted black 0,1kg. Apyniai - Magnum. Mielės - Nottingham. Kaip priedą virimo pabaigoj (10min iki galo) dėjau 100g traiškytų skrudintų kanapių ir 5g kerpenos. OG gavosi apie 1.072. Uždėjau mieles, po kelių dienų pradėjo gražiai "purpsėti", pamatavau SG gal po savaitės su biškiu ir buvo 1.035. Esmė, kad pirmą kart naudojau refraktometrą, nes hidrometras sudužo ir neturėjau kaip palyginti, bet OG rodė normaliai, pagal receptą, vandeniui irgi rodo 1.000, tai matavimo rezultatai, tikėtina, kad teisingi. Palikau stovėti dar iki 2 sav. rūsyje (temp apie 16C), bet rezultatas nepakito. Pernešiau į kambary (temp. 21C), sukėliau mieles, tai dabar vis girdisi, kad "purpsi" bet taip kas kelias min. vienas burbulas iššoka. SG nukrito iki 1.030.
Vakar dar uždėjau papildomai turėtų mielių (nuo mielių pyrago (berods S4), sumaišiau su saldintų šiltu vandeniu (kaip užgazavimui darom) ir užpyliau ant viršaus, bet ryte suintensyvėjimo nepastebėjau... Viso jau 3 sav. fermentuojasi.
Klausimas - Ar dar laukti kažkiek, ar jau bandyt pilstyt? Kažkaip su baisoka su 1.030..
Ačiū
Peace
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Nevyksta fermentacija
Naujoko su refraktometru klaida
Pilna čia temų apie refraktometro naudojimą kai jau yra spirito.
https://www.brewersfriend.com/refractometer-calculator/
Pilna čia temų apie refraktometro naudojimą kai jau yra spirito.
https://www.brewersfriend.com/refractometer-calculator/
-
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2016-11-14, 13:03
Re: Nevyksta fermentacija
Su Brix neatsimenu kiek rodo, reiks grįžus namo pažiūrėt, bet šiaip yra dvi skalės: viena Brix proc., kita lygiagrečiai SG wort. Tai žiūrint SG tuos rodmenis ir rodo.
-
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2016-11-14, 13:03
Re: Nevyksta fermentacija
OK, dabar jau supratau. Radau neblogą regio straipsnį http://alusalus.lt/2014/05/refraktometras/ - gal kam pravers.
Net nekilo mintis šiaip, kad matuojant po fermentacijos reik korekcijas daryti
Reiškias šiandien pilstymas
Ačiū
Net nekilo mintis šiaip, kad matuojant po fermentacijos reik korekcijas daryti
Reiškias šiandien pilstymas
Ačiū
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
-
- Pranešimai: 1
- Užsiregistravo: 2018-02-19, 17:06
Re: Nevyksta fermentacija
Antrą karta verdu iš ekstrakto su mirkymu. Šį kart viriau http://www.savasalus.lt/lt/alaus-rinkin ... raktu.html Iš pradžių mielės veikė aktyviai, po dviejų dienų nustojo. OG 1,052 , dabar vakar bei užvakar matavau FG 1,02. Jau galiu bandyt pilstyt ar laukt dar? Šiandien 7 fermentacijos diena.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Nevyksta fermentacija
po poros dienų dar sykį pamatuok. jeigu tankis išliks toks pat, tai gali pilstyti.