Fermentacija - per greitai

ATSAKYTI
kaine
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-03-02, 10:21

Fermentacija - per greitai

Standartinė kaine »

Sveiki, alaus megėjai,
Esu pradedantis alaus virėjas. Viriau alú antradienį ir palikau jį fermentuotis. Praėjus nepilnai dviems paroms, burbuliukai per burbuliatoriu nebekyla.
Kyla mintis, jog laikiau per šiltai? Pas mane apie 25C. Nes patį pirma karta praėjusį antradienį virus, susifermentavo per 2.5paros ir po 3 parú jau pilsčiau į butelius, skonis gavosi neblogas(viriau kvietinį). Bet šįkart susifermentavo daug greičiau - ar nešti man dabar ji fermentuotis į šaltesnę vietelę likusiam laikui?
Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Fermentacija - per greitai

Standartinė GiN »

Nepriklausomai nuo burbuliatoriaus veiklos, bent savaitę reiktų fermentuoti, jei nėra kažkokios skubos kažkur pateikti alų. Ir taip, laukiam Maistros išvardintų duomenų :)
kaine
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-03-02, 10:21

Re: Fermentacija - per greitai

Standartinė kaine »

Mielės - Mauribrew Weiss
FG - pamatuosiu grįžęs ir iškart pranešiu
Dėkui už pagalbą!
kaine
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-03-02, 10:21

Re: Fermentacija - per greitai

Standartinė kaine »

Patikrinau su hidrometru tokiu: http://www.browin.pl/biowin/wine-beer-d ... hydrometer#
Taigi, rodo ties 5 (vis dar geltona), bet jau žalia spalva labai arti. Nežinau kokie čia vienetai, o normalaus hidrometro nespėjau nusipirkti šiandien, nes savasalus užsidaro šeštą, o po darbų nespėjau.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Fermentacija - per greitai

Standartinė Lrytas1 »

Nu tai 1.020
nelįsk prie fermenterio dar savaitę.
kaine
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2017-03-02, 10:21

Re: Fermentacija - per greitai

Standartinė kaine »

Dėkui už operatyvią pagalbą.
ATSAKYTI