Sveiki, alaus megėjai,
Esu pradedantis alaus virėjas. Viriau alú antradienį ir palikau jį fermentuotis. Praėjus nepilnai dviems paroms, burbuliukai per burbuliatoriu nebekyla.
Kyla mintis, jog laikiau per šiltai? Pas mane apie 25C. Nes patį pirma karta praėjusį antradienį virus, susifermentavo per 2.5paros ir po 3 parú jau pilsčiau į butelius, skonis gavosi neblogas(viriau kvietinį). Bet šįkart susifermentavo daug greičiau - ar nešti man dabar ji fermentuotis į šaltesnę vietelę likusiam laikui?
Fermentacija - per greitai
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Fermentacija - per greitai
Nepriklausomai nuo burbuliatoriaus veiklos, bent savaitę reiktų fermentuoti, jei nėra kažkokios skubos kažkur pateikti alų. Ir taip, laukiam Maistros išvardintų duomenų
-
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2017-03-02, 10:21
Re: Fermentacija - per greitai
Mielės - Mauribrew Weiss
FG - pamatuosiu grįžęs ir iškart pranešiu
Dėkui už pagalbą!
FG - pamatuosiu grįžęs ir iškart pranešiu
Dėkui už pagalbą!
-
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2017-03-02, 10:21
Re: Fermentacija - per greitai
Patikrinau su hidrometru tokiu: http://www.browin.pl/biowin/wine-beer-d ... hydrometer#
Taigi, rodo ties 5 (vis dar geltona), bet jau žalia spalva labai arti. Nežinau kokie čia vienetai, o normalaus hidrometro nespėjau nusipirkti šiandien, nes savasalus užsidaro šeštą, o po darbų nespėjau.
Taigi, rodo ties 5 (vis dar geltona), bet jau žalia spalva labai arti. Nežinau kokie čia vienetai, o normalaus hidrometro nespėjau nusipirkti šiandien, nes savasalus užsidaro šeštą, o po darbų nespėjau.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Fermentacija - per greitai
Nu tai 1.020
nelįsk prie fermenterio dar savaitę.
nelįsk prie fermenterio dar savaitę.
-
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2017-03-02, 10:21
Re: Fermentacija - per greitai
Dėkui už operatyvią pagalbą.