Per daug "gazo"
- kestutis
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-12-02, 14:10
Per daug "gazo"
Gal kas pakomentuos, ką dariau ne taip...
Pilstau į butelius, prieš pilstant, perpilu į švarų fermenterį, pilu ištirpintą cukrų - ir į butelius.
Kvietiniam 22 ltr. - 90g. cukraus
"airiškam" eliui - 23 ltr. - 80g.
Po pirmų 2 savaičių viskas kaip ir OK, praėjus 6 savaitėm - atidarau, tai geras metras į viršų eina . Skonis to kas lieka, geras
Pilstau į butelius, prieš pilstant, perpilu į švarų fermenterį, pilu ištirpintą cukrų - ir į butelius.
Kvietiniam 22 ltr. - 90g. cukraus
"airiškam" eliui - 23 ltr. - 80g.
Po pirmų 2 savaičių viskas kaip ir OK, praėjus 6 savaitėm - atidarau, tai geras metras į viršų eina . Skonis to kas lieka, geras
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
- kestutis
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-12-02, 14:10
Re: Per daug "gazo"
Kad FG kvietinio buvo 1.012, elio - 1.010. Fermenteryje prabuvo po 2 savaites.
Toks jausmas, kad cukrus stebuklingas, nes anksčiau nebuvo bėdos
Toks jausmas, kad cukrus stebuklingas, nes anksčiau nebuvo bėdos
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Per daug "gazo"
Iš to kas pasakyta ir jei niekas nenutylėta - problemų būti neturetų...
O gal ne visi buteliai taip daro? Gal pvz vienas užsigazaves, o kitas persigazaves?
O gal ne visi buteliai taip daro? Gal pvz vienas užsigazaves, o kitas persigazaves?
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Per daug "gazo"
Ar, cukrus tikrai gerai pasiskyrstė fermenteryje?
Gal šiltas, ar susiplakęs?
Bet greičiausiai, Lrytas teisus, paskubėjai, nesusifermentavo iki galo.
Gerai atšaldai ir jei flipflopais uždaryta, po truputi atidarai ir nuleidinėji gazą.
Gal šiltas, ar susiplakęs?
Bet greičiausiai, Lrytas teisus, paskubėjai, nesusifermentavo iki galo.
Gerai atšaldai ir jei flipflopais uždaryta, po truputi atidarai ir nuleidinėji gazą.
- kestutis
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-12-02, 14:10
Re: Per daug "gazo"
OK, ačiū už mintis. Žiūrėsiu kas gausis su kitais virimais. Taip gavosi paskutiniai du pilstymai. Gal ir nesusimaišė (tiksliau nepamaišiau) gerai, nes vieni daugiau, kiti mažiau. Manau matysis, kai eisiu prie pabaigos - dar daug liko bandymų.
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Per daug "gazo"
Maistra, o kaip ant dugno pilt? Tanku ta prasme? Ar dar kaip?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Per daug "gazo"
O buvau netyčia pravires "tankaus" cukraus sirupo užgazavimui, tai beveik visą sutingusį į karamelinius saldainius radau pilstymo kibiro dugne po to kai alus jau buvo buteliuose
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: Per daug "gazo"
Nu užtad, Sigi, karamelkių pačiulpei.... tas žodis čia yra "mandatory"
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Per daug "gazo"
O aš kažkada supyliau sirupą o tada alų į fermenterį, tai teko 40 butelių atidarinėt (vienkartiniai kamšteliai), kai paragavau po pilstymo likusią stiklinę alaus, gal tiksliau sirupo .
Pusvalandžio neužteko savaiminiam išsimaišymui.
Dabar tik sirupas į alų.
Pusvalandžio neužteko savaiminiam išsimaišymui.
Dabar tik sirupas į alų.