Sveiki, gaminu savo pirmą alų iš ekstrakto. Viskas pavyko sklandžiai, jau trys paras fermenterije. Antra parą burnuliavimas buvo be galo aktyvus, šiandien jis apsiraminęs,vietomis buna visai ramus. Klausimas, kodėl taip gali būti? Antras klausimas, ar nuo fermenterio turi sklisti silpnas rūgimo kvapas? Ar tai normalu? Ir paskutinis klausimas. Gaminu Ipa iš ekstrakto, bet galimybei leidus, panaudojau pilsner mieles, ar nebūsiu čia padaręs klaidos? Fermenterio temperatūra yra tarp 20-23 ~
Labai lauksiu atsakymų ir patarimų, neramu,nes pirmas sykis...
Keli klausimai apie fermentaciją
-
- Pranešimai: 30
- Užsiregistravo: 2017-12-30, 13:55
Re: Keli klausimai apie fermentaciją
Šiaip namuose nėra nei +20, bet fermenteryje kažkaip stabiliai +21 kažkur...
Tai jau galima pilti viską į kanalizaciją ar yra dar vilties?
Tai jau galima pilti viską į kanalizaciją ar yra dar vilties?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Keli klausimai apie fermentaciją
Plauk savaite ir paragauk. Stebuklų nesigaus, bet gal bus geriamas.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Keli klausimai apie fermentaciją
Gal kartais mielių pavadinimą žinai? Kodėl manai, kad jos pilsnerio?
-
- Pranešimai: 30
- Užsiregistravo: 2017-12-30, 13:55
Re: Keli klausimai apie fermentaciją
Jau pavadinimo tikrai neatgaminsiu, bet perkant mačiau, kad buvo pilsnerio/lagerio, kvaila naujoko klaida, bet bus gera pamoka. Šiaip palaidojau ta alų, bet kažkaip negaila, nes dabar tikrai kvailų klaidų nebus, geriau pasitikslinsiu n kartų. Ačiū už apšvietimą!