Keli klausimai apie fermentaciją

ATSAKYTI
Pikuolis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2017-12-30, 13:55

Keli klausimai apie fermentaciją

Standartinė Pikuolis »

Sveiki, gaminu savo pirmą alų iš ekstrakto. Viskas pavyko sklandžiai, jau trys paras fermenterije. Antra parą burnuliavimas buvo be galo aktyvus, šiandien jis apsiraminęs,vietomis buna visai ramus. Klausimas, kodėl taip gali būti? Antras klausimas, ar nuo fermenterio turi sklisti silpnas rūgimo kvapas? Ar tai normalu? Ir paskutinis klausimas. Gaminu Ipa iš ekstrakto, bet galimybei leidus, panaudojau pilsner mieles, ar nebūsiu čia padaręs klaidos? Fermenterio temperatūra yra tarp 20-23 ~
Labai lauksiu atsakymų ir patarimų, neramu,nes pirmas sykis...
Pikuolis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2017-12-30, 13:55

Re: Keli klausimai apie fermentaciją

Standartinė Pikuolis »

Šiaip namuose nėra nei +20, bet fermenteryje kažkaip stabiliai +21 kažkur...
Tai jau galima pilti viską į kanalizaciją ar yra dar vilties?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Keli klausimai apie fermentaciją

Standartinė Lrytas1 »

Plauk savaite ir paragauk. Stebuklų nesigaus, bet gal bus geriamas.
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Keli klausimai apie fermentaciją

Standartinė Gytis »

Gal kartais mielių pavadinimą žinai? Kodėl manai, kad jos pilsnerio?
Pikuolis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2017-12-30, 13:55

Re: Keli klausimai apie fermentaciją

Standartinė Pikuolis »

Jau pavadinimo tikrai neatgaminsiu, bet perkant mačiau, kad buvo pilsnerio/lagerio, kvaila naujoko klaida, bet bus gera pamoka. Šiaip palaidojau ta alų, bet kažkaip negaila, nes dabar tikrai kvailų klaidų nebus, geriau pasitikslinsiu n kartų. Ačiū už apšvietimą!
ATSAKYTI