Apskritai, geriausia fermermentuoti stikliniuose arba nerūdijančio plieno induose, o ne plastikiniuose, tačiau dauguma naudoja plastikinius
Plastikas yra kažkiek pralaidus orui, lengvai braižosi, ir nors "maistinis", vis tiek yra mažiau "natūralus" nei kad stiklas. Pliusas kad plastikiniai kubilai yra pigūs.
Tačiau aš ir pats naudoju plastikinius kubilus alaus fermentavimui, kadangi stiklinius "didbutelius" turiu tik 3 po 25l, ir jie visada užimti vynu... Alų tuose stikliniuose labai retai laikau nebent ilgesnėj brandinimo fazėj, kai darau kokį imperinį stautą ar pan.
O šiaip, mažesnėms talpoms stikliniai yra pats tas - jų būna 5l, 10l, 15l, 20l ir t.t., tarkim 5l yra pakankamai nebrangūs. Plauti juos visai nesunku aš pvz. net nenaudoju šepečių (na tik kaklą kartais pašveičiu), užtenka gerai išskalauti ir dezinfekuoti - per 5 metus neturėjau nei vienos infekcijos juose, o tuo tarpu plastikiniuose turėjau jau kelis kartus... Dar vienas pliusas - stikliniai indai yra siaurėjančiais kaklais, sumažina oksidacijos kiekį iki minimumo.
Nerūdijančio plieno talpos irgi yra gerai, tik jos dar brangesnės už stiklines. Pigiausias variantas daryti iš kegų. Tarkim "Alutekse" yra 15l, 30l ir 50l kegų, anga panaši kaip stiklinių butelių (apie ⌀50mm), minusas tas, kad jie nepermatomi - nematysi ar gerai išplovei ir bus sunku nematant nupilt nuo nuosėdų. Būna dar specialių fermentacijos talpų su dideliu dangčiu (kaip kubilo), o tas dangtis yra plaukiojantis (pagal skysčio kiekį talpoje), užsisandarina pripučiama silikonine tarpine aplink apskritą dangtį (beveik kaip dviračio rato kamera
).
Žodžiu, namų aludariui/vyndariui stiklas yra geriausia, tuo labiau mažesnėms talpoms.