Išsifermentavus jaučiasi, kad trūksta kūno.
Kokie kiti būdai be laktozės yra naudojami FG pakelti? Suprantu kas turėtų būti keičiama kitame virime, bet ar galima tuo tikslu dėti karamelizuotą cukrų į jau pasbaigusią fermentaciją? Koks paruošimas? Tirpdyti cukrų verdančiame vandenyje ir supilti?
Iki pilnos laimės, harmonijos ir balanso trūksta "kūno"
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Iki pilnos laimės, harmonijos ir balanso trūksta "kūno"
Laktozė turi specifinį atpažįstamą skonį, jei ką.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Iki pilnos laimės, harmonijos ir balanso trūksta "kūno"
Karamelizuotas cukrus fermentuojasi? Ar dėl to reikalinga pasterizacija?
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Iki pilnos laimės, harmonijos ir balanso trūksta "kūno"
Principe, visas cukrus kurį gali idėti fermentuojasi išskyrus laktozę. Bent jau iš man žinomų cukraus variantų.Alchemikas rašė:Karamelizuotas cukrus fermentuojasi? Ar dėl to reikalinga pasterizacija?
Kūnui padidinti dar be laktožės yra, mano žiniomis, du būdai.
1. Salinti aukštesnėje temperatūroje ir naudoti mieles, kurios suvalgo mažiau maltotriozės. Iš fermentis mielių čia būtų S-04, S-33 ir T-58.
2. Naudoti salyklą, kuris pasižymi kaip kūną duodantis salyklas. daugiau info čia:
https://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Malts_Chart
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Iki pilnos laimės, harmonijos ir balanso trūksta "kūno"
Tai salinime viskas aišku, bet ką daryti, jei po fermentacijos FG smarkiai nuvažiavęs žemyn ir norisi pakelti FG, bet taip, kad nereikėtų pasterizuoti, nedėti laktozės ar saldiklių.
Kai kur siūlo FG pakelti dedant karamelizuotą cukrų, atseit jis nebefermentuojamas. Bet tai jį tirpdyti vandenyje ar kaip? Ar kažkaip specialiai karamelizuoti? Ar kas yra bandęs?
Kai kur siūlo FG pakelti dedant karamelizuotą cukrų, atseit jis nebefermentuojamas. Bet tai jį tirpdyti vandenyje ar kaip? Ar kažkaip specialiai karamelizuoti? Ar kas yra bandęs?