Pirminė fermentacija.
Parašytas: 2018-10-19, 22:07
Sveiki.
Ar galit pasidalinti patirtimi?
1. Kiek ilgiausiai alų laikėtė piminėje fermentacijoje, ant mielų?
2. Kiek laikėte trumpiausiai?
3. Kaip nuspręsti, kad pirminė baigta?
Klausimas kilo, kai mano FG nenusileido žemiau 1.035. Visuomet mano pirminė trukdavo 7 d. Paprastai tiek pakagdavo, kad FG taptų man priimtinas. Ilgiau laikyti bijojau dėl negyvų mielių ir atliekų poveikio alui. Skaičiau, kad ilgai laikant alų neatskyrus nuo mielių jis gali įgauti pelėsio ar dar kokio velnio kvapų, nes fermenterio apačioje susikaupęs gėris ima pūti. Tačiau nebuvo parašyta kiek tiksliai laiko yra ilgai.
Ar galit pasidalinti patirtimi?
1. Kiek ilgiausiai alų laikėtė piminėje fermentacijoje, ant mielų?
2. Kiek laikėte trumpiausiai?
3. Kaip nuspręsti, kad pirminė baigta?
Klausimas kilo, kai mano FG nenusileido žemiau 1.035. Visuomet mano pirminė trukdavo 7 d. Paprastai tiek pakagdavo, kad FG taptų man priimtinas. Ilgiau laikyti bijojau dėl negyvų mielių ir atliekų poveikio alui. Skaičiau, kad ilgai laikant alų neatskyrus nuo mielių jis gali įgauti pelėsio ar dar kokio velnio kvapų, nes fermenterio apačioje susikaupęs gėris ima pūti. Tačiau nebuvo parašyta kiek tiksliai laiko yra ilgai.