Sveiki.
Ar galit pasidalinti patirtimi?
1. Kiek ilgiausiai alų laikėtė piminėje fermentacijoje, ant mielų?
2. Kiek laikėte trumpiausiai?
3. Kaip nuspręsti, kad pirminė baigta?
Klausimas kilo, kai mano FG nenusileido žemiau 1.035. Visuomet mano pirminė trukdavo 7 d. Paprastai tiek pakagdavo, kad FG taptų man priimtinas. Ilgiau laikyti bijojau dėl negyvų mielių ir atliekų poveikio alui. Skaičiau, kad ilgai laikant alų neatskyrus nuo mielių jis gali įgauti pelėsio ar dar kokio velnio kvapų, nes fermenterio apačioje susikaupęs gėris ima pūti. Tačiau nebuvo parašyta kiek tiksliai laiko yra ilgai.
Pirminė fermentacija.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Pirminė fermentacija.
3 savaites drąsiai. Daugiau palaikes gali prisigaudyti autolizės.
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Pirminė fermentacija.
1. 4 savaites, nieko blogo nenutiko.
2. 1 savaitę, bet daugiau to nekartosiu - per mažai laiko nusėst mielėms.
3. Kai FG nebekrinta kelias dienas iš eilės, mielės nusėdusios, alus praskaidrėjęs.
Žodžiu moralas toks - nekvaršink galvos ir leisk tam alui nu nors 2 savaites patupėt ramiai, o tik tada lįsk su savo instrumentais
2. 1 savaitę, bet daugiau to nekartosiu - per mažai laiko nusėst mielėms.
3. Kai FG nebekrinta kelias dienas iš eilės, mielės nusėdusios, alus praskaidrėjęs.
Žodžiu moralas toks - nekvaršink galvos ir leisk tam alui nu nors 2 savaites patupėt ramiai, o tik tada lįsk su savo instrumentais