Alaus persigazavimas
Parašytas: 2019-01-02, 21:36
Sveiki,
Iki galo nesupratau ar man tinkamai neveikia forumo paieška, ar tokiais dalykais diskutuota nebuvo.
Apie alaus neužsigazavimą, pernelyg stiprų užsigazavimą ir to priežastis tikrai nemažai prirašyta.
Tačiau man rūpi alaus persigazavimas.
Ar galite apibūdinti, kaip Jūs įvertinate, kad alus persigazavęs? Kokie tokio reiškinio požymiai? Kaip jį atpažinti?
Susidūriau su pastaba, kad mano alus gali būti persigazavęs, nors jis mano supratimu užgazuotas tinkamai. Atidarius butelius alus nešokinėja. Pilant iš 0.5 L butelių visas telpa į tokio pat tūrio bokalą.
Skaičiuodamas cukraus kiekį užgazavimui, taikiau, kad alus būtų užgazuotas 2.5 ar 2.8, tiksliai nebepamenu, nes dažnai karbonizacijos laipsnį keičiu. Pats alus buvo IPA, tik netyčia gerai pasisekė nutekinti ir OG gavosi 1.093, FG - 1.012. ABV 10.6%.
Kaip atpažinti persigazavusį alų?
Iki galo nesupratau ar man tinkamai neveikia forumo paieška, ar tokiais dalykais diskutuota nebuvo.
Apie alaus neužsigazavimą, pernelyg stiprų užsigazavimą ir to priežastis tikrai nemažai prirašyta.
Tačiau man rūpi alaus persigazavimas.
Ar galite apibūdinti, kaip Jūs įvertinate, kad alus persigazavęs? Kokie tokio reiškinio požymiai? Kaip jį atpažinti?
Susidūriau su pastaba, kad mano alus gali būti persigazavęs, nors jis mano supratimu užgazuotas tinkamai. Atidarius butelius alus nešokinėja. Pilant iš 0.5 L butelių visas telpa į tokio pat tūrio bokalą.
Skaičiuodamas cukraus kiekį užgazavimui, taikiau, kad alus būtų užgazuotas 2.5 ar 2.8, tiksliai nebepamenu, nes dažnai karbonizacijos laipsnį keičiu. Pats alus buvo IPA, tik netyčia gerai pasisekė nutekinti ir OG gavosi 1.093, FG - 1.012. ABV 10.6%.
Kaip atpažinti persigazavusį alų?