Lageris. Nevyksta karbonizacija buteliuose
Parašytas: 2019-04-01, 15:38
Sveiki,
išviriau lagerį. Tai antras lagerio virimas, tad patirties tikrai nedaug. Naudojau Diamond mieles
2 sav pirminė, 3 sav. antrinė. Prieš 2 sav. išpilsčiau į butelius. Pilstant apynių/salyklo buketas buvo puikus. Vakar, po dviejų savaičių apie 10C aplinkos, pradariau vieną - nėra "gazo" ir jaučiasi cukraus, įdėto į butelį, saldumas. Pats alus skaidrus kaip ašara, bet panašu fermentacija buteliuose nevyksta. Prasukau dar du butelius - praktiškai jokio pašnypštimo, spėju situacija tokia pati. Sudėjau į viską šaldytuvą ir svarstau, kaip pasielgus:
1. palikti ramybėje - gal lageriui reikia tiesiog daugiau laiko. Bet kiek ilgai?
2. pradaryti butelius ir įvarvinti kelis lašus tų pačių mielių, kurias turiu surinkęs išpo pirminės fermentacijos.
3. panaudoti CBC-1 mieles
atviras pamąstymams
išviriau lagerį. Tai antras lagerio virimas, tad patirties tikrai nedaug. Naudojau Diamond mieles
2 sav pirminė, 3 sav. antrinė. Prieš 2 sav. išpilsčiau į butelius. Pilstant apynių/salyklo buketas buvo puikus. Vakar, po dviejų savaičių apie 10C aplinkos, pradariau vieną - nėra "gazo" ir jaučiasi cukraus, įdėto į butelį, saldumas. Pats alus skaidrus kaip ašara, bet panašu fermentacija buteliuose nevyksta. Prasukau dar du butelius - praktiškai jokio pašnypštimo, spėju situacija tokia pati. Sudėjau į viską šaldytuvą ir svarstau, kaip pasielgus:
1. palikti ramybėje - gal lageriui reikia tiesiog daugiau laiko. Bet kiek ilgai?
2. pradaryti butelius ir įvarvinti kelis lašus tų pačių mielių, kurias turiu surinkęs išpo pirminės fermentacijos.
3. panaudoti CBC-1 mieles
atviras pamąstymams