Puslapis 11

užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-08, 16:58
putokslis
gal galėtų kas patarti,esmė tame,kad alų virdavau puode ir aušindavau vonioje,alus gaudavosi mano nuomone visai nieko.įsigijau alaus virimo aparatą ir dabar bandau virti su juo,padariau 3 virimus,ir visus kartus rezultatas tas pats.alumi tai niekaip nepavadinsi užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais.temperatūras laikau tas pačias, virimo laikas taip pat kaip verdant tarp puodo taip ir virimo aparatu, apynių kiekis vienodas,salyklas irgi karbonizacijai naudoju gliukozę kiekiai vienodi,aušinu gyvatuku,mieles naudoju visada tos pačios rūšies,tiesa išvirus puode pirmą parą rūgimas būdavo daug intensivesnis ir rūgdavo nuo 7 iki 14 dienų, dabar gi rūgsta apie 7 dienas.niekaip nesuprantu ką ir kur darau ne taip

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-09, 17:27
Gytis
Greičiausiai tos pačios temperatūros vis tik buvo ne tos pačios. Pasikeitus įrangai tos temperatūros vis tik kitokios paprastai būna. Kokias temperatūras laikai? Dabar per mažai detalių, kad būtų galima suprasti.

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-09, 19:48
putokslis
Investavus į įrangą,nebesinori grįžti prie puodo.temperatūras laikau tokias 58-20 min.67-55 min 72-25 min 78 -7 min verdu 90 min apynius dedu 1 kartą 40 minutę po užvirimo.verdant puode apynius supildavau palaidus,verdant aparatu, kad neužkištų filtro juos suberiu į metalinį tinkliuką.temperatūras pasitikrinu jau patikrintu termometru žinoma aparato rodmenys nevisai atitinka termometro .pripilus šalto vandens skirtumas būna 4,5 laipsnio pasiekus 58 laipsnių temperatūrą,aparatas rodo 59,4 laipsnio, kitų temperatūrų termometru nematavau,aparatą atkalibravau kad užvirus displejuje rodytų 100 laipsių.karbonizuoju 2 savaites, skonis nei tai vyno, nei alaus.

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-10, 10:41
darkas
putokslis rašė:, .... skonis nei tai vyno, nei alaus.
tai gal infekcija, nes putos nebuvimas alaus skonio nekeičia

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-10, 21:51
putokslis
neatmetu ir šio varianto, tik keista, kad tai vyksta 3 kartus iš eilės,nors viską dezinfekuoju Chemipro Oxi ir sutapimas ar ne, tik kai pakeičiau įrangą. tiesa gliukozės karbonizacijai tuos kartus dėjau perpus mažiau nei įprastai

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-10, 22:37
Zhiniukas
Tai gal infekcija lūndi puode, aušintuve ar kokioj maišymo mentelėje.
Jei mažiau cukraus užgazavimui dėjai, tai ir užsigazavo mažiau.

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-11, 11:49
Gytis
Oxi nėra patikimas rimtai dezinfekcijai. Nu bet jeigu mažiau gazuoji, tai mažiau ir užsigazuoja :)

Ai, ir gliukozės reikia dėti 10 proc daugiau negu cukraus. Aš dedu 5,5 gramo litrui.

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-11, 22:01
putokslis
net nebežinau,logiškai mastant iš kur puode tą infekcija, jei jame verdu 1,5 val .aušintuvą įmerkiu likus 10 min. iki virimo pabaigos, ar neturėtų ji žūti virimo metu? šiaip gliukozės dėdavau 8 gr. litrui išskyrus paskutinius kartus

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-12, 08:15
Zaibss
O kokioj temperatūroj palaikai jau supilstęs į butelius, dėl karbonizacijos? :)

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-12, 19:26
Gytis
putokslis rašė:net nebežinau,logiškai mastant iš kur puode tą infekcija, jei jame verdu 1,5 val .aušintuvą įmerkiu likus 10 min. iki virimo pabaigos, ar neturėtų ji žūti virimo metu? šiaip gliukozės dėdavau 8 gr. litrui išskyrus paskutinius kartus
Puode nebūna infekcijos. O fermenteryje, kranelyje ir visur kitur - kiek tik nori.

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-12, 21:47
putokslis
supilstęs į butelius karbonizacijai 2 savaites laikau kambaryje, po to išnešu į lauko rūsį, jei mano naudojama dezinfekavimo priemonė nėra patikima, kokią patariat naudoti ?

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-13, 01:11
Awtas
Dezinfekcija ir neužsigazavimas nesusiję. Oxi yra valymui/plovimui, ne dezinfekcijai. Dezinfekcijai starsanas naudojmas.
Grįžtant prie iškelto klausimo, virimas neturi jokios įtakos užsigazavimui, dėk cukraus kiek priklauso ir užsigazuos normaliai. Aišku dabok, kad fermentacija būtų pilnai pasibaigus prieš išpilstant.
Kas mažai tikėtina, tai labai mažai mielių lieka pilstant, tai tada ilgiau užtrunka užsigazuot. Kazkada sidrą išpilsčiau po mėnesio fermntacijos (visos mielės prie dugno prisiploję), tai geras tris savaites užtruko kol užsigazavo.
Sakyčiau, virimas puode vs aparate, ne prie ko.

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-13, 21:30
putokslis
sekantį kartą kai virsiu alų, atkreipsiu dėmesį į visus išsakytus patarimus. dėkoju visiems kas stengėsi padėti, tikiuosi kad pavyks :)

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-17, 15:47
GiN
putokslis rašė:tiesa gliukozės karbonizacijai tuos kartus dėjau perpus mažiau nei įprastai
Tai tame ir bus bėda. Kodėl dėdamas perpus mažiau gliukozės, tikiesi, kad normaliai užsigazuos? Ar anksčiau per daug užsigazuodavo, kad pamažinai kiekį? Kaip matau, visus kitus gazavimo dalykus darai teisingai, tai įdėk tinkamą kiekį gliukozės ir viskas bus gerai :)

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-17, 20:27
putokslis
ne ,užsigazuodavo normaliai,naudoju pirktinį plastmasinį dozatorių,jame 3 kaušeliai ir dydžiai 0,33, 0,5, 0,75, dėdavau po 2 kaušelius 0,75 litrui, paskutinius kartus po 2 kaušelius 0,5 litrui. reikės vėl grįžti prie ankstesnės dozavimo normos. dėkui :)

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-24, 10:01
darkas
nors dedant cukrų ar gliukozę tiesiai į butelius nesu pastebėjęs, kad gautųsi infekcija, bet rekomenduojama dėl viso pikto, paskaičiuoti kiek reikia cukraus ar gliukozės visam kiekiui išpilstyti, tą saldiklį užpilti šiek tiek vandens ir užvirinti kelias minutes, supilti sirupą tiesiai į fermenterį ir po kokių 20-30 min. pilstyti. :D

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-24, 10:16
Zhiniukas
Prieš tai rekomenduojama alų nupilti nuo mielių į kitą talpą. Kitaip visos mielės sukils nuo dugno cukraus valgyti.
darkas rašė:nors dedant cukrų ar gliukozę tiesiai į butelius nesu pastebėjęs, kad gautųsi infekcija, bet rekomenduojama dėl viso pikto, paskaičiuoti kiek reikia cukraus ar gliukozės visam kiekiui išpilstyti, tą saldiklį užpilti šiek tiek vandens ir užvirinti kelias minutes, supilti sirupą tiesiai į fermenterį ir po kokių 20-30 min. pilstyti. :D

Re: užgazavimo nėra,putos visiškai tik tiek kad su laipsniais

Parašytas: 2020-02-25, 14:13
Zaibss
aš ištirpintą cukrų supilu į taplą prieš perpilant alų. Tai gaunasi kol alus subėga labai gerai išsimaišo cukrus ir iškart galima pilstyti :)