Sustojo fermentacija
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Sustojo fermentacija
Nupilk dalį misos, kad ir 0,5l, pasaldink kuom nors švelniai. Matuok, lauk, matuok. Suprasi ar mielės dar valgo. Jei valgo, tuomet salinai aukštai. Suėdė viską ką skanaus rado. Jei nevalgo- Peckelį šaukis...
-
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16
Re: Sustojo fermentacija
Bandžiau padaryt silpno alaus, OG gavos 1038, paburbuliavo keleta dienų ir sustojo fermentacija ant 1020, jau 4paras nesikeičia, mieles ant dugno visos, nežinau ką toliau daryt. Tikėjaus kad FG 1010 bus. Uždėt cukraus/mieliu? Bandyt pilstyt?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
-
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16
Re: Sustojo fermentacija
Apie 21-23, dabar negaliu tiksliai pasakyt
-
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16
Re: Sustojo fermentacija
Maistra, 'salinta' cooperio skarbonke;D http://www.the-home-brew-shop.co.uk/aca ... pints.html , mielės iš po dangtelio
-
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16
Re: Sustojo fermentacija
Nelabai supratau, ką tuom norėjai pasakyt;)Maistra rašė:Maladec, kai dar ką prisiminsi- rašyk,gi visiem įdomu per kiek dienų sugebėsi parašyt kažką logiško.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Sustojo fermentacija
Mielės iš skarbonkės nugyveno ne pati geriausią gyvenimą, čia gali padėti tik laikas, temperatūra, deguonis ar didelis kiekis kitų gyvybingų mielių.
-
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16
Re: Sustojo fermentacija
Bendraukim, taigi tam forumai ir skirti;) pas daktarą nuėjes taigi nepaaiškini jam logiškai kas tau yra, vienu sakiniu, o jis taves nieko nepaklausęs, neatkiša tau recepto, kaip atsakymo į tavo problemą;) taigi kaip gelbėti mano birzgalą? Mielių užmest?Maistra rašė:Taigi, Lukuti, norėjau pasakyt, kad galėjai savo bėdą išdėstyt vienam poste, ką reiktų rašyt išdėsčiau aukščiau. Trumpai ir kiek įmanoma aiškiai- logiškai.Lukas rašė:Nelabai supratau, ką tuom norėjai pasakyt;)Maistra rašė:Maladec, kai dar ką prisiminsi- rašyk,gi visiem įdomu per kiek dienų sugebėsi parašyt kažką logiško.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Sustojo fermentacija
Paskaityk ką Lrytas1 rašė. Tų skarbonkių mielės visada pridususios, plius gal joms jau kokie 5 metai. Nusipirk kokias paprastas mieles ir užmesk. Pvz brewferm top.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Sustojo fermentacija
Tik mieles reikėtu paruošti aplinkai kurioje jau yra alkoholio, pvz jas rehidratuoti ir supilti į mažą sarteriuką 12val.
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11
Sustojo fermentacija
Sveiki, turiu ir aš tokią bėdą. Pirmas virimas, http://www.savasalus.lt/lt/alaus-rinkin ... raktu.html rinkinys. Išviriau penktadienį, mielės pradėjo dirbti šeštadienį, temperatūra sukilo iki 24-25, vakare pernešiau į truputi vėsesnę patalpą. Ryte viskas sustoję, temperatūra 21, jokio burbuliavimo. Taigi aktyvi fermentacija truko apie parą. Normalu? Nenormalu? Pilt lauk ar laukt?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11
Re: Sustojo fermentacija
Nelabai turiu kuo ir pamatuoti. Tiksliau turiu kuo, neturiu indo kame Bandysiu ką nors paburti..
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11
Re: Sustojo fermentacija
1016 -1018. Pradinė buvo apie 1060. Tai gal dar ne viskas prarasta...
-
- Pranešimai: 117
- Užsiregistravo: 2015-11-03, 11:02
Re: Sustojo fermentacija
Man yra taip buvę. Kai mielės užsiveda, smarkiai kyla temperatūra, tada pernešdamas kažkiek, netyčia, supurtai, ir vsio, sustoja...
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Sustojo fermentacija
Fermentacija per parą Laidotuvių alus gavosi. Na dabar laikyk šiltai savaitę, pusantos gal suės mielės ką per parą prigamino.
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11
Re: Sustojo fermentacija
O kodėl? Dėl per aukštos temperatūros pradiniame etape? Dėl suteliuškavimo pernešant? Dėl netinkamos mėnulio fazės ar todėl, kad neištariau burtažodžio? Kitais žodžiais sakant - ką kitą kartą daryti kitaip?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Sustojo fermentacija
Jei aplinkos temperatūra buvo 23C, tai fermenteryje kokia 27C, o turėjo būti ne daugiau kaip 20C. Va ir užsikūrė.
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11
Re: Sustojo fermentacija
Tam, kad fermenteryje būtų 20, aplinkos temperatūra turėtų būti apie 15-16. Ar prie tokios pradinės temperatūros mielės pradeda veikti?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Sustojo fermentacija
Šiaip aplinkos temperatūra tik po kokios paros tampa svarbi, nes iš pradžių yra tiek, iki kiek atšaldei misą. O šiaip nuo mielių priklauso. Su kokiomis mielėmis čia tau taip atsitiko. Yra tokių mielių, kurios labai greitai dirba.
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11
Re: Sustojo fermentacija
Lallemand Danstar London ESB.
Hm... O jei misą atšaldžiau iki 10 laipsnių? Gal truputi daugiau... Iš pradžių misą atšaldžiau, po to atskiedžiau šaltu vandeniu, tai jos temperatūra gavosi labai žema.
Hm... O jei misą atšaldžiau iki 10 laipsnių? Gal truputi daugiau... Iš pradžių misą atšaldžiau, po to atskiedžiau šaltu vandeniu, tai jos temperatūra gavosi labai žema.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Sustojo fermentacija
Nu jo, tamstos procesas ne visai toks įprastas :) Nu bet jau viskas įvyko. Atenuacija jau 70%, gamintojas nurodo 65-75%. Manau kad didelės tragedijos nėra. Aš tai tokiu atveju palaikyčiau dar pirminėje bent savaitą, tada dar bent savaitę antrinėje. Manau, kad per kokį mėnesį alus apsivalys.